Pe DN11, în județele Bacău și Covasna, în Pasul Oituz, se circulă îngreunat, în condiții de iarnă.

Pe parcursul nopții, mai mulți copaci au căzut pe carosabil.

Circulatie de iaDin cauza greutății zăpezii există riscul ca și alții să cadă, așadar le recomandăm conducătorilor auto să fie prudenți.

PUBLICITATE

Traficul rutier a fost întrerupt aproximativ o jumătate de oră la limita dintre județele Brașov și Prahova, din cauza unui autotren derapat. Utilajele de deszăpezire au reușit să tracteze ansamblul de vehicule, iar circulația a fost reluată. În zonă ninge viscolit, iar pe carosabil există un strat de zăpadă de cel mult un centimetru, în amestec cu material antiderapant.

În județul Vrancea, din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitațiile abundente, traficul rutier pe DN2N Chiojdeni — Jitia este întrerupt în ambele sensuri, între kilometrii 46+800 și 46+920 de metri.

În județul Caraș-Severin, pe DN57 Orșova — Moldova Nouă, traficul rutier este întrerupt la km 65+600 de metri, în zona localității Cozla (aproape de limita cu județul Mehedinți). Măsura a fost luată de autorități în scopul asigurării siguranței participanților la trafic prin prevenirea situațiilor potențial periculoase, generate de căderile masive de stânci și grohotiș pe carosabil.

Rută ocolitoare: DN57 Orșova — DN6 Iablanița — DN57B Oravița — DN57 Moldova Nouă.

În județul Timiș este închis DN68A Lugoj — Traian Vuia, între kilometrii 2+790 și 3+289 de metri, în vederea executării unor lucrări de consolidare, cu precizarea că, pe perioada închiderii, traficul rutier este deviat, în ambele sensuri, pe ruta DN6 (Centura Lugoj) — autostrada A6 (Lugoj — nodul rutier Balinț) — autostrada A1 (nodul rutier Balinț — intersecție cu DN68A).

În județul Gorj, în perioada următoare, circulația rutieră pe DN66 Bumbești-Jiu — Petroșani (tronsonul cuprins între kilometrii 93+500 și 126+000) se va desfășura în condiții de drum în lucru. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan și să reducă viteza de deplasare în zona respectivă.

În județul Hunedoara, în vederea executării lucrărilor de reabilitare a Podului Șoimuș aflat pe DN76 (sectorul cuprins între km 0+000 — km 0+600), este instituită măsura de restricționare a circulației rutiere, cu afectarea unei benzi de circulație, traficul rutier desfășurându-se pe o bandă, alternativ, dirijat de piloți de circulație.

Pe respectivul segment de drum este permisă doar circulația autovehiculelor cu MTMA mai mică sau egală cu 7,5 tone, a autovehiculelor speciale destinate intervențiilor, precum și a mijloacelor de transport în comun. Rută ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone:

— Sensul de deplasare Brad — Deva: circulația rutieră se va desfășura deviat pe A1 km 369+110, nod Șoimuș — A1 km 354+000, nod Simeria, DN 7 km 377+525 — DN 7 Deva;

— Sensul de deplasare Deva — Brad: circulația rutieră se va desfășura deviat pe DN 7 km 394+300, DN 7 km 377+525 nod rutier Simeria — A1 km 354+000 — A1 km 369+110 — DN 76 km 0+600 nod Rutier Șoimuș.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău-Brașov, în zona lacului Siriu, se mențin restricțiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone și restricția de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău.

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

— DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele;

— DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei — Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte — Cheia — Săcele.

Având în vedere că până în această seară, la ora 20:00, este valabilă o atenționare cu cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare la precipitații (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), sfătuim conducătorii auto să circule cu viteză redusă, să păstreze distanța în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Celor care intenționează să se deplaseze în zonele montane le recomandăm să echipeze autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă.

* * *

Potrivit Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ