Gerul care a fost înregistrat, în ultimele zile, și la nivelul județului Bacău, a impus luarea unor măsuri restrictive în privința circulației trenurilor în zona noastră. Mai exact, circulația feroviară a fost adaptată temperaturilor negative, motiv pentru care mai multe trenuri de lung parcurs InterRegio înregistrează întârzieri de 10 până la 100 de minute. Pe de altă parte, echipele CFR Infrastructură intervin pentru remedierea problemelor, inclusiv la macazurile înghețate.

Crapă șinele

Marți, la Târgu Ocna, unde a fost fisurată șina de cale ferată, trenul R 5202 Siculeni – Focșani a fost nevoit să staționeze câteva ore, până la remedierea defecțiunii. „Trenul se află acum în circulație. Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate”, au transmis reprezentanții CFR Călători. În plus, CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs în vederea asigurării condițiilor optime de călătorie.

Bani returnați pe biletele cumpărate

În aceste condiții, băcăuanii care vor să renunțe la călătoria cu trenul afectat de condițiile iernii pot primi banii plătiți pe bilete, fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă. În cazul renunțării la călătorie, tariful tichetului de rezervare la vagon clasă nu se restituie. În schimb, tariful de transport se restituie integral, inclusiv tichetul de rezervare, dacă trenul pentru care s-a emis legitimația de călătorie nu mai circulă, sau în situații de forță majoră.

„Recomandăm pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor, la personalul nostru din staţii sau la 0219521 – INFO CFR”, au subliniat reprezentanții comopaniei de cale ferată.PUBLICITATE