Semafor verde pentru “Speed Park”! Deschiderea oficiala a circuitului bacauan a avut loc la finalul saptamânii trecute, odata cu desfasurarea celei de-a doua etape a Campionatului National de Autoslalom. Competitia este prima dintr-un sir lung de evenimente auto-moto care vor fi gazduite in acest sezon competitional la “Speed Park”. “Desi ne aflam de-abia la inceput, am reusit sa conturam un un calendar competitional destul de incarcat. Am inceput cu autoslalom si vom continua cu karting, motociclism si Campionatul National de Raliuri, care-si va desfasura una din probele super-speciale pe circuitul nostru”, a declarat managerul “Speed Park”, Eduard Nunu, care spera ca intr-un viitor nu foarte indepartat complexul bacauan sa gazduiasca si o competitie internationala de karting: “Ne dorim ca in 2014 sa aducem in Bacau o competitie din cadrul CIK-FIA. Pâna atunci, ne vom face incalzirea cu primele doua etape ale Campionatului National de karting, cu finala Cupei României la karting si, bineinteles, cu toate celelalte concursuri auto-moto pe care le-am prins in calendarul pe 2013”. Un calendar deschis, asa cum aminteam, de etapa a doua a Campionatului National de Autoslalom, competitie aflata la editia inaugurala. “Anul trecut am organizat trei cupe de autoslalom care au avut priza, asa ca ne-am decis sa punem pe picioare si un campionat national in toata regula”, a explicat Willi Nicolae, organizatorul Campionatului National de Autoslalom, care a precizat si motivul pentru care “Speed Park” a fost inclusa pe “harta” competitiei: “Fiind un circuit de viteza, pista bacauana se preteaza din plin la competitiile de autoslalom. In plus, acest complex nu este doar cel mai frumos din România, ci si unul dintre cele mai dotate din Europa de Est“.

Câstigatorii etapei desfasurate pe circuitul “Speed Park”: Iustin Tintar (clasa 1), Victor Nemes (cl. 2), Ionut Moisii (cl. 3), Alexandru Rosiu (cl. 4), Mihai Surubariu (cls. integrale), Radu Fenyo (cls. open), Mihnea Stefan (cls. junior). De altfel, clasa junior a avut un podium acoperit integral din campioni la karting, Mihnea Stefan fiind secondat de Bianca Anton si de fratele acesteia, Eduard Anton, care, la doar 12 ani, s-a dovedit a fi mezinul competitiei.

Actuala editie a CN de Autoslalom totalizeaza sapte etape, ultima fiind programata in perioada 2-3 noiembrie, pe circuitul AMCKART din Bucuresti. Pe lânga etapa a doua, complexul bacauan “Speed Park” va gazdui si runda a patra a competitiei, ce va avea loc pe 22 si 23 iunie.

Anunțuri publicitare

Alte articole