Dacian Ciolos este un tip interesant, dupa cum ar zice o voce de cafenea. Omul, daca nu ar merge atât des pe la Cotroceni, daca ar avea ceva mai mult sânge in instalatia de prim-ministru, ar fi aproape Ok. Plimbarile acestea cotroceniste – previzibile inca de la inscaunarea sa tehnocrat-evident-politica – ii fac mult rau. Haituita, mintea politica a acestui om care functiona normal in structurile europene are acum probleme.

Primul nostru ministru tinde sa devina un robotel politico-mioritic. S-a inconjurat de niste ministri care erau niste functionarasi inghesuiti prin birourile europene, sperând ca aura birocratica a acestora il va da pe spate pe românul haitiut. Deocamdata, pe mine niciun unul dintre acesti ministri nu m-a convins. Argumente…

Intrebat, de pilda, daca sunt posibile firestile majorari salariale din Sanatate – chiar in momentul in care medicii au intrat in greva japoneza – Ciolos a raspuns ca un pigmeu politic de serviciu: „Nu ne permitem sa dezechilibram situatia bugetara”. Omul n-are nicio initiativa. Nu are curajul de a initia, de pilda, un proiect de lege care sa spuna ca, in regim de celeritate, toate averile dovedite ilicite trebuie sa devina venituri salariale. Intr-o tara anormala sunt necesare uneori si masuri anormale.

L-am… urmarit pe Dacian Ciolos pe Facebook. Omul e in trend democratic. Are alura de fiinta accesibila, da la gioale incompetentilor si derapajelor democratiei, se arunca in valuri si flacari pentru a salva drepturile elementare a le omului. Ce mai tura-vura, e un superman al democratiei. Teoretic…

Practic, omul Ciolos este sclavul unei anchiloze administrative jenante. Intr-o recenta postare pe Facebook, prim-ministrul meu, raspunzând unui postac democratic, admite zisa acestuia conform careia parlamentul nostru este „plin de escroci”. Probabil ca l-a luat valul de postac. Doamne, dar ce val! Isi motiveaza, in limitele unei gramatici personale, si faptul ca este nevoit sa suporte parlamentul: „…trebuie sa lucram cu parlamentul pentru ca doar ei (sic!) pot vota legi”.

Daca ar fi sa-i arunc portretul lui Dacian Ciolos intr-o expozitie a prim-ministrilor post-decembristi, nu cred ca ar fi drept sa-l alipesc, deocamdata, unui Nastase, de pilda. Dar am mari rezerve raportate la valoarea lui de tehnocrat. Nu se arunca niciodata in valurile cele mari. N-are curajul marilor aventuri democratice fermecatoare. E un salahor de duzina. Cel putin pâna acum. Seamana cu un om care parca abia asteapta sa termine mandatul, ca sa plece in lumea sa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ