Pe durata stării de izolare impusă de pandemia COVID-19, cotidianul Deșteptarea îți propune un chestionar pe teme sportive. Răspunsurile la quiz-ul de azi vor fi publicate mâine, în ediția tipărită a ziarului dar și în ediția digitală https://pdf.desteptarea.ro/. Spor(t)!

Citim, ascultăm muzică și vizionăm filme. Muncim de acasă, ne plimbăm în apropierea locuinței și mergem, o dată la câteva zile, la cumpărături. În mod cert, gătim. Sau măcar învățăm să gătim. Aproape sigur, facem și sport: câteva mișcări de gimnastică, poate și o tură-două de alergare pe afară, suficient cât să nu anchilozăm pe de-a-ntregul. Astăzi, cotidianul Deșteptarea vă propune și un alt mod de a vă petrece timpul. Și de a face sport în izolare: un set de zece întrebări- unele mai dificile, altele mai ușoare- pe teme sportive. Succes și încercați să nu trișați căutând răspunsurile pe Internet. De altfel, e puțin probabil să găsiți pe net soluții la toate. Așadar…

  1. În ce an a cucerit echipa de volei feminin a Științei Bacău primul său titlu de campioană a României?
  2. La Jocurile Olimpice desfășurate la Munchen, în 1972, o atletă băcăuană a urcat pe podiumul de premiere, adjudecându-și medalia de argint a probei de 100 metri garduri. Care este numele sportivei?
  3. În 1989, echipa de handbal feminin Știința Bacău devenea câștigătoarea Cupei Cupelor. De cine au trecut studentele în finală?
  4. Care a fost cea mai bună clasare a Bacăului fotbalistic în prima divizie la final de sezon, cum se numea pe atunci echipa noastră și despre ce ediție de campionat este vorba?
  5. Câte goluri a înscris atacantul FCM Bacău, Cătălin Cursaru în ediția de campionat 2001-2002, în care s-a laureat golgheter al României?
  6. Ce aspect inedit a avut la bază procedura de selecție în urma căreia conducerea clubului Aerostar Bacău l-a numit, vara trecută, pe Daniel Munteanu ca antrenor al echipei?
  7. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la destrămarea legendarei trupe Beatles. Care este singurul fotbalist ce a avut onoarea de a fi citat într-o piesă semnată Beatles?
  8. Amânată pentru anul viitor din cauza noului Coronavirus, Olimpiada de la Tokyo, programată inițial în această vară, va rămâne în istorie și pentru o particularitate a denumirii sale. Care anume?
  9. Ce legătură strânsă există între Rapid București și primul titlu de campioană a Italiei cucerit în 1942 de AS Roma?
  10. În 1933, în finala Cupei Angliei s-au întâlnit Everton și Manchester City. Pentru prima oară în istorie, fotbaliștii finalistelor au avut inscripționate numere pe tricourile de joc. Ce sistem inedit de numerotare a fost utilizat?

Dacă știi răspunsurile la toate cele zece întrebări, ești un adevărat fenomen. Felicitări! Dacă ai răspuns corect la minimum opt, redactorii GSP și Digisport ar trebui să-și facă griji pentru locul lor de muncă. În cazul în care ai între patru și șapte răspunsuri bune, este clar că ești pasionat de sport, dar se poate și mai bine! În fine, dacă nu depășești granița a trei răspunsuri corecte, n-ar fi deloc rău să mai pui și mâna pe carte, nu doar piciorul pe minge!

 


PUBLICITATE