Pe durata stării de izolare impusă de pandemia COVID-19, cotidianul Deșteptarea îți propune un chestionar pe teme sportive. Răspunsurile la quiz-ul de azi vor fi publicate mâine, în ediția tipărită a ziarului care poate fi accesată și în format digital . Spor(t)!

Citim, ascultăm muzică și vizionăm filme. Muncim de acasă, ne plimbăm în apropierea locuinței și mergem, o dată la câteva zile, la cumpărături. În mod cert, gătim. Sau măcar învățăm să gătim. Aproape sigur, facem și sport: câteva mișcări de gimnastică, poate și o tură-două de alergare pe afară, suficient cât să nu anchilozăm pe de-a-ntregul. Cotidianul Deșteptarea continuă să vă propună și un alt mod de a vă petrece timpul. Și de a face sport în izolare: un set de zece întrebări – unele mai dificile, altele mai ușoare – pe teme sportive. Succes și încercați să nu trișați căutând răspunsurile pe Internet. De altfel, e puțin probabil să găsiți pe net soluții la toate. Așadar…

  1. Câte Cupe ale României a câștigat echipa de volei feminin Știința Bacău?
  2. În ce an și-a adjudecat ultimul titlu de campioană națională echipa de handbal feminin Știința Bacău?
  3. Care a fost primul fotbalist legitimat la Dinamo Bacău care a evoluat pentru prima reprezentativă a României într-un meci oficial?
  4. În sezonul competițional 1969-’70, Dinamo Bacău devenea prima formație românească ajunsă în turul patru al unei cupe europene de fotbal. De cine au trecut băcăuanii în turul al treilea?
  5. Între ce ani a antrenat-o Florin Halagian pe FCM Bacău? Ca observație ajutătoare, sub comanda Armeanului, „galben-albaștrii” au avut cea mai fastă perioadă din istoria lor post-decembristă.
  6. Câte echipe din municipiul Bacău au evoluat în Liga a III-a (Divizia C) în ultimii 15 ani?
  7. Gimnasta băcăuană Monica Roșu are în palmares două medalii olimpice. La ce ediție le-a cucerit?
  8. În ce an s-a impus, în proba de simplu, tenismenul Ilie Năstase la turneul de la Roland Garros?
  9. Care a fost prima finală de Campionat Mondial la fotbal decisă în urma loviturilor de la 11 metri, rezultatul la finalul celor 90 de minute și al reprizelor de prelungiri fiind egal?
  10. Ce se aduce obligatoriu la fiecare finală de Cupă a Angliei la fotbal, dar nu se folosește absolut niciodată?

 

Dacă știi răspunsurile la toate cele zece întrebări, ești un adevărat fenomen. Felicitări! Dacă ai răspuns corect la minimum opt, redactorii GSP și Digisport ar trebui să-și facă griji pentru locul lor de muncă. În cazul în care ai între patru și șapte răspunsuri bune, este clar că ești pasionat de sport, dar se poate și mai bine! În fine, dacă nu depășești granița a trei răspunsuri corecte, n-ar fi deloc rău să mai pui și mâna pe carte, nu doar piciorul pe minge!

 

 


PUBLICITATE