Câinii din curtea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) s-au inmultit si au devenit agresivi. Dragos Benea, presedintele CJ, i-a cerut lui Gabriel Gritcu, directorul DSP, sa-i prinda si sa-i duca in adapost. Gabriel Gritcu afirma ca hingherii se ocupa doar de maidanezii de pe domeniul public

“Nu vreau sa traim ziua in care o sa ne trezim ca vreun copil sau vreun cetatean din municipiul Bacau a fost muscat in curtea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU). Sunt doua-trei focare in curtea spitalului pentru care s-au facut solicitari scrise si pentru care s-a facut foarte putin”, a declarat presedintele Dragos Benea, la ultima sedinta a Consiliului Judetean (CJ), adresându-se consilierului Gabriel Gritcu, PNL, care este directorul Directiei de Servicii Publice (DSP) a Primariei Bacau.

“Nu cred ca in fisa postului de manager al SJU sta culegerea câinilor fara stapân”, a precizat Benea, apoi a adaugat ca o discutie mai aprinsa in CJ Bacau si “adresata celui care raspunde de aceasta problema si care este in hat cu Spitalul Judetean s-ar putea sa rezolve ce nu s-a rezolvat in doi ani”. Gabriel Gritcu, directorul DSP, a recunoscut ca exista numeroase solicitari scrise din partea SJU Bacau pentru a interveni si a precizat ca, de cele mai multe ori, a reactionat:

PUBLICITATE

“Chiar in dimineata asta (ziua sedintei, 16 decembrie, n.r.) a intervenit un echipaj de hingheri in zona dar a fost trimis de aici, cu mentiunea ca se desfasoara alte activitati si nu se poate face capturarea.” Misterul avea sa fie dezlegat, ceva mai târziu, de Aurelia Taga, director medical, care a explicat ca hingherii au venit exact in zona si la ora la care s-a deschis santierul de la Radioterapie, unde erau utilaje si unde era programata o conferinta de presa.

Era imposibil ca Gabriel Gritcu sa nu stie aceste lucruri, el fiind invitat la eveniment. La interpelarea presedintelui CJ, Gritcu a raspuns ca activitatea de capturare e realizata de sase angajati si ca DSP raspunde doar de câinii de pe domeniul public, conform OG 155/2001, caci “persoanele juridice care cresc sau adapostesc provizoriu câini sunt direct raspunzatoare, prin reprezentantul lor legal, de respectarea legislatiei (…).”

“Sunteti in hat cu Spitalul Judetean”

Deoarece SJU Bacau a respectat procedurile si a facut notificari, Dragos Benea a insistat: “Când veniti cu masina si desfiintati aceste cuibare?”

“Aceste cuibare incercam sa le desfiintam in masura posibilitatilor, cu mentiunea ca nu e obligativitatea noastra legala, este obligativitatea administratorului terenului”, a raspuns seful DSP.

El a dat exemplu unor supermarket-uri care au gard si nu permit accesul câinilor maidanezi. Gritcu a repetat ca administratorul unui teren, persoana fizica sau juridica, raspunde de gestionarea câinilor.

Managerul SJU, Adrian Popa, i-a amintit ca “majoritatea câinilor sunt liberi, nu-i adaposteste nimeni. Nu e ca si cum ati veni la mine la poarta, ati bate si eu nu v-as primi.”

Dragos Benea nu a acceptat comparatia intre un spital si un supermarket: “La Spitalul Judetean puteti sa dati o mâna de ajutor. Va rog sa nu puneti semnul egal intre Spitalul Judetean si o societate comerciala, fie si prin prisma faptului ca CJ Bacau a dat terenul pentru Spitalul Municipal.

Si nu numai prin asta, sunt si alte aspecte, mai importante… La spital vin copii, vin oameni in vârsta… Fac apel la scene care s-au petrecut aici, femei batrâne, aproape sa fie muscate in usa, la Oftalmologie.

Sunteti in hat cu Spitalul Judetean si va este cel mai usor din punct de vedere al cheltuielilor, va costa cel mai putin. Cu alte cuvinte, ajutati la prinderea câinilor vagabonzi din curtea spitalului!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. EXTRAORDINAR??? DOMNULE DIRECTOR GRITCU???.
  Cine dracul v-a angajat,caci santeti destul de OBRAZNIC.!!!
  Dvs,a-ti auzit de Fisa Postului, mai recititi si vadeti ce Atributiuni aveti,si mai aveti
  Grija Mare caci VIN Alegerile,si nu stiu daca O Sa mai FITI director????!!!!
  Vi se cere un lucru de doi Bani si va aratati Muschii.
  Va rog sa mai cititi O.G.155/2001,caci a mai fost completata si actualizata,dvs,a-ti
  ramas tot la ANUL 2001.
  Pacat ca mai sante-ti si consilier la PNL,>>dar probabil a-ti fost la PDL,de asta,
  cred ca va permite-ti aemenea GOGOMANII,,

 2. Despre Benea, numai de bine.Altii sunt de vina. Iar treaba s-o faca altii. El numai cu laudele si nerealizarile, ca dupa 12 ani de mandat, au ramas numai promisiuni, promisiuni…

 3. Ce activi au devenit unii !!!!
  Ce grija au de nevoile cetatenilor, sunt profund impresionat!
  Dl. Benea sa fie cercetat de organele in drept ,care …nu fac nimic!
  Sunteti foarte influent tov. Benea: nu va intreaba nimeni absolut nimic, tot sa omori oameni pe strazi, sa distrugi un judet , si multe altele pe care matale stii bine cate ai mai facut!
  Hai noroc si cea zis Gheorghe!

 4. Daca nu e in fisa postului si daca nu e pe spatiul administrat de alesii orasului Bacau orice ban public cheltuit pentru activitati de acest gen pot fi clasificate de procurori ca deturnare sau delapidare de fonduri. Asa cum dragutul de Benea nu poate renova cladirea prefecturii ca nu e a administratiei orasului, asa Gritcu nu poate da bani de benzina si de salarii hingherilor pentru cainii care nu sunt pe spatiul administrat de el; si eu am teren in Bacau, dar de castrarea javrelor din curte m-am ocupat pe banii mei, nu m-am dus la Spagarache. Eu cred ca administratia spitalului ar trebui sa faca un contract cu o firma de hingheri ca sa-i scape de flagel pentru ca asa e normal in capitalism: serviciile se platesc.

 5. As propune sa existe un raport saptamanal privind activitatea hingherilor. Cati caini au fost prinsi, cati au fost eutanasiati/adoptati etc.
  Sa fie postat public, in acest fel nu vor mai exista reprosuri la adresa serviciului comunitar. Si nu ma refer aici la cainii din incinta spitalului judetean, ci la toata activitatea hingherilor referitoare la cainii vagabonzi din Bacau,
  Este o problema reala, oamenii sunt muscati si trebuie sa fie rezolvata.

 6. faceti un contract si vin hingherii pentru ca este institutie, are dreptate omul nu asa pe ochi fumosi. Da intradevar se pot intampla drame sa fie muscat un copil o femeie doamne fereste dar legal trebuie sa ai contract deoarece hingherii iau cainii dar de pe domeniu public. Problema in spital este ala deoarece sunt si anumite cadre medicale si ma refer la medici care ii hranesc.Daca nu ar mai avea ce manca ar pleca si domnul manager stie aceasta problema dar nu vrea sa-i supere

 7. Copilul asta maidanez in loc sa isi faca treaba umbla cu barca si confisca peste pentru a i duce
  ui Stavarache ca tine prost este cel mai incompetent de la spatii verzi nu vedeti cum arata orasul, uitativa la el

LĂSAȚI UN MESAJ