Nu contenesc sa ma mir de tara asta. In vreme ce câteva eleve sunt urmarite penal pentru ca ar fi strâns bani pentru protocolul profesorilor examinatori, tunuri de miliarde sunt tratate cu indiferenta pentru ca protagonistii lor au spate politic.

Prins intr-o plasa a samsarilor imobiliari, Institutul Cantacuzino a incetat sa mai fabrice o serie de vaccinuri, inclusiv cel anti-tetanos. Rezultatul a fost ca acest vaccin a trebuit sa fie importat si a ajuns sa coste 45 de lei in loc de 3-4 lei.

Ca urmare, medicii de familie nu l-au mai cumparat si cabinetele medicale de peste tot din judet trimit pacientii la Spitalul Judetean de Urgenta pentru un simplu vaccin. Iata, pentru apologetii capitalismului salbatic, modul in care se manifesta relatia de cauzalitate atunci când o economie este lasata sa fie sfâsiata de rechini.

Si, din pacate, exemplul nu este singular. Statiunile de cercetari agricole sunt pe moarte pentru ca terenurile lor sunt râvnite de “investitorii” imobiliari; ani de cercetari in domeniul aclimatizarii de soiuri si pentru crearea de soiuri cât mai bune si rezistente sunt aruncati in vânt pentru ca unii vor sa faca niste milioane de euro peste noapte cumparând pe nimic si vânzând scump niste pamânturi.

Acest gen de lucruri se intâmpla pentru ca politicienii care ar trebui sa vegheze la respecatrea regulilor sunt, de cele mai multe ori, mâna in mâna cu cei pe care ar trebui sa-i tina la respect.

Cine plateste pentru toate acestea? Ca de obicei, nota de plata va fi livrata celor care nu au nicio vina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ