Intrebat zilele trecute, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, nu a stiut sa spuna care sunt salariile persoanelor care lucreaza in administratia locala si centrala, fiind bestelit in toata presa.

O circumstanta pe care i-o acord ar fi faptul ca este nou in functie, alta se refera ca niciun ministru cu oarecare vechime nu ar fi stiut sa raspunda, deoarece salarizarea in acest sector, dar si in altele, cum sunt deconcentratele, despre care vom vorbi, suporta un mare grad de variabilitate.

Mai precis, este o harababura, de sus si pâna jos, fiecare ministru si-a stabilit propria grila de salarizare, a acordat sporuri si indemnizatii de te doare capul dupa ce le-ai aflat.

In ultimii 15 ani, prin aceste proceduri discriminatorii, s-au creat dezechilibre demne de uriase mitinguri de protest. Pentru a acoperi nemultumirile, au urmat alte si alte sporuri, justificate sau nu, numai sa tina lumea in birouri.

Si cavalcada a continuat, cerintele au crescut, astfel ca anumite categorii de functionari publici primesc sporuri mai multe si mai grase decât minerii din Vale, care depasesc salariile de trei-patru ori.

Daca ai curiozitatea si rabdarea de a cauta salariile, mai corect ar fi veniturile, celor din companiile nationale sau locale, din societatile cu capital de stat, faci urgent cerere pentru a primi, si tu, spor de stres si suprasolicitare neuropsihica, cum au primit sau vor primi functionarii cu stea in frunte, plus spor de risc, spor pentru lucru la proiectele europene (!), altii de antena, de televizor alb-negru, de nici mintea nu te mai ajuta sa intelegi acest jaf. S-au creat adevarate canioane, hauri, intre salariile demnitarilor, functionarilor din ministere, agentii si salariatii din primarii, consilii judetene, cât si din unele institutii deconcentrate.

Pâna unde vom merge cu acest haos nici macar actualul prim ministru pare a nu sti, de la care oamenii se asteptau sa puna piciorul in prag: sa le anuleze, sa le opreasca, dar cel mai important era ca, in mandatul sau, sa construiasca, da, sa construiasca legea salarizarii unitare, de la presedinte la ultimul din nomenclatorul de meserii. Ar fi ramas in istorie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ