Intr-o tara paralizata de canicula, ultimul subiect pe care l-ar discuta cetatenii adunati in jurul unui harbuz rece ar fi politica.

Dar nu numai canicula a anesteziat simtul politic al românilor. La aproape un an de la alegeri, politicienii, atât de la Putere cât si din Opozitie, au facut tot posibilul ca sa-i inoculeze pe alegatori cu lehamite fata de orice inseamna politica.

Lehamitea se transforma rapid in indiferenta iar asta inseamna o condamnare la moarte a carierei pentru un politician.

Sa recunoastem: pe vremea PDL se simtea ca mai este cât de cât agitatie; masurile pompieristice luate de Guvern inca mai declansau reactii in rândul alegatorilor. De când este, insa, USL la Putere, in ciuda câtorva scandaluri mai mult sau mai putin fabricate, s-a lasat linistea peste tara. Nu ca lumea ar fi multumita, dar este greu sa gresesti atunci când nu faci nimic.

Nici macar scandalul cu disponibilizarile din Finante n-a reusit sa provoace mare agitatie.

Asa ca apelarea la coarda nationalista pentru a incerca o iesire din anonimat nu este o surpriza. Surpriza este, insa, lipsa de reactie a românilor fata de subiect.

Cum mi-e greu sa cred ca nivelul de educatie politica a crescut peste noapte incât un scandal nationalist cu unguri iredentisti sa-i lase rece pe români, singura explicatie este ca, pur si simplu, cetatenilor nu le mai pasa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ