Consiliul Superior al Magistraturii organizează, în această perioadă, concurs pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea. Examenul se va organiza pentru ocuparea unui număr de 145 de funcţii vacante de preşedinte şi vicepreşedinte la nivelul instanţelor şi 139 funcţii vacante de procuror general, prim procuror sau adjuncţi de la parchete.

În ceea ce priveşte judeţul Bacău, au fost scoase la concurs 3 posturi de conducere în instanţe şi 4 la parchete, acolo unde funcţiile sunt deja vacante, ocupate prin delegare sau urmează să se vacanteze ca urmare a încetării mandatelor, respectiv funcţiile de preşedinte al Curţii de Apel Bacău, al Tribunalului Bacău şi Judecătoriei Podu Turcului, precum şi funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău şi de prim procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Oneşti, Moineşti şi Buhuşi.

Pentru postul de preşedinte al Curţii de Apel Bacău s-au înscris 6 candidaţi, respectiv judecătorii Loredana Albescu, Carmen Căliman, Adrian Octavian Finică, Lăcrămioara Moglan (vicepreşedintele instanţei), Ionela Diana Pătraşc – Bălan şi Doru Octavian Pîrjol Năstase. În cursa pentru şefia Tribunalului Bacău au intrat 3 judecători – Vasile Sorin Budeanu, Ioana Liliana Pocovnicu şi Vasile Smeu. În ceea ce priveşte posturile de conducere din parchete, doar la două dintre ele s-au înscris candidaţi: pentru Parchetul Curţii de Apel Bacău, procurorii Carla Petraru (actualul procuror general) şi Constantin Botezatu, iar pentru Parchetul Judecătoriei Oneşti, procurorii Ioan Ladan şi Silviu Neagu.

Concursul va începe cu testarea psihologică a candidaţilor, evaluarea capacităţii de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi verificarea rezistenţei la stres (13 – 20 mai 2018). În perioada 25 mai – 13 iunie, vor fi susţinute proiectele referitoare la exercitarea atribuţiilor funcţiilor de conducere, iar pe 17 iunie va avea loc testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane. Rezultatele vor fi afişate pe 21 iunie, iar după perioada de contestaţii, va fi dat publicităţii tabelul de clasificare a candidaţilor, respectiv pe 28 iunie.

Alte articole