L-am intrebat clar, de doua ori, pe Tiberiu Serban, directorul interimar al Teatrului Municipal „Bacovia” daca are informatii despre desfasurarea, in Bacau, a unei alte editii a Festivalului Theaterstock, deoarece, pe anumite canale de informatii se difuzeaza stiri despre aceasta actiune, precizându-se chiar si perioada (iulie-august), cât si unele formatii care ar participa.

„V-am spus si va repet, Teatrul nu are o asemenea informatie, nu organizeaza un festival de teatru, cel putin pâna astazi când vorbim. N-am primit nicio solicitare. Aceeasi situatie am prezentat-o si actualei administratii a Primariei Bacau care, la rândul ei, nu este in posesia unei asemenea cereri”, a precizat directorul interimar.

 

PUBLICITATE

De unde pleaca nedumerirea? Pe un blog, administrat de o persoana care a facut parte din sustinatorii media ai precedentei editii, se sustine ca editia a II-a a zisului festival are loc in Bacau, publica numele unor formatii care ar participa, ce-i drept sunt doar formatii de muzica si grupuri de spectacole stradale, nimic despre spectacole de teatru.

Anca Sigartau inregistreaza marca la OSIM, Dragos Pandele forteaza mâna Primariei

In aceeasi idee, de pe alte coordonate geografice, Dragos Pandele, fostul consilier personal al fostului director al Teatrului, Anca Sigartau, se da de-a dura prin mediul online, solicitând, printr-o petitie adeziuni pentru desfasurarea editiei a II-a a Theaterstock, in Bacau.

In ce calitate o face, doar el stie. Sigur ca va strânge mii de adeziuni, ceea ce nu spune omul din umbra al fostului director al teatrului este cine ar trebui sa organizeze, cine da banii, deoarece, cum s-a demonstrat, la editia trecuta, dumnealui s-a ocupat cu luatul lor.

Cât a primit nu se stie nici acum. Cert este ca editia I nu s-a finalizat inca, unele „spectacole” se joaca prin diferite instante, Teatrul „Bacovia” si Primaria fiind somate sa achite diferitelor asociatii si formatii artistice participante importante sume de bani, stabilite tot de instanta, altfel, teatrul va fi executat silit, situatii despre care ziarul nostru a consemnat la timpul potrivit.

Situatia, insa, se complica. Pe 28 ianuarie 2016, Direct Sound SRL Bacau depune la OSIM o cerere de inregistrare a marcii THEATERSTOCK, solicitare aprobata si inregistrata. Nici Anca Sigartau nu sta degeaba, pe 29 martie 2016, depune, la rândul ei, cerere la aceeasi institutie pentru inregistrarea marcii Theaterstock International Arts Festival, solicitare aflata in faza de analiza si decizie.

Ce vrea Direct Sound SRL Bacau

Firma care a inregistrat marca Theaterstock se ocupa, in principal, cu activitati culturale, a participat la desfasurarea editiei I a Theaterstock, in calitate de prestator de servicii, având dificultati serioase in recuperarea banilor datorati de orgnizatori, reusind abia in ianuarie 2016 sa intre in posesia lor.

Ne-am adresat pentru informatii suplimentare conducerii societatii Direct Sound SRL.

“Ideea de a inregistra marca a plecat de la faptul ca noi vrem ca acest festival sa ramâna in Bacau, este al bacauanilor, cheltuielile, in cea mai mare parte, au fost suportate de Primaria Bacau, banii nostri. Fosta directoare a teatrului declara, in toamna, ca va muta acest festival in alt oras si de aceea am reactionat si credem ca am facut o treaba buna”, ne-a declarat Codrin Condrea, administrator al societatii Direct Sound SRL Bacau.

De asemenea, societatea este hotarâta sa inceapa negocierile cu cine este interesat, teatrul, primaria, pentru a se organiza si editia a II-a a festivalului. “Eu nu am inregistrat marca pentru mine, nu am ce face cu ea, dar nici nu accept ca unul sau altul sa-si bata joc de noi. Eu, noi, am ales sa muncim in Bacau, sa facem ceva pentru oras.

Doresc sa organizam acest festival mult mai bine, cu mult mai bine, astfel ca orasul sa câstige in imagine, dar si bani. Acest festival poate aduce profit Primariei, teatrului”, ne-a mai spus Codrin Condrea.

Surpriza de la Primarie

Am solicitat, normal, informatii si de la Primaria Bacau, finantatorul principal al editiei precedente. “Acum suntem in faza de analiza finala a ceea ce s-a intâmplat la editia I, atât financiara cât si din punct de vedere organizatoric. Am cerut toate datele de la compartimentele de specialitate si de la teatru, iar astazi (miercuri, 29.06.) de la ora 18.00 – 18.30, ma intâlnesc cu doamna Anca Sigartau, la cererea dumneaei. Vom discuta cred si despre editia a II-a a Theaterstock, iar mâine (azi) va pot oferi alte informatii”, ne-a declarat Cosmin Necula, primar al municipiului Bacau.

Incepe sa fie frumos, de aceea vom reveni si in editiile urmatoare cu alte informatii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Este o manevra a panaramei aleia de a amana deschiderea altor procese impotriva Teatrului, care in final se va indrepta impotriva ei ca sa recupereze milionul de euro furat.

LĂSAȚI UN MESAJ