Bacauanii au motive de bucurie in acest sfârsit de saptamâna, pentru ca pe platoul din zona Sala Sporturilor-Bazinul Olimpic de Inot, timp de trei zile pot petrece in voie, la editia 2016 a zilelor orasului.

Pe lânga voia buna creata in zona cu tiribombe sau veselia de la corturile in care se pot servi un mic si o bere, sau poate un gratar si un vin fiert, oamenii se pot delecta cu o serie de concerte. Chiar daca banii au fost mai putini, vor fi prezente la aceasta editie si nume de prima mâna din show-biz-ul românesc.

Pe lânga numele celebre ale scenei românesti, sunt invitati si interpreti locali precum si diferite ansambluri artistice sau de muzica populara, dansatori de toate genurile si artisti talentati, membri ai cluburilor bacauane. Tot cu ocazia acestui festival, in diferite puncte ale orasului vor avea loc reprezentatii teatrale, expozitii si vernisaje si alte evenimente dedicate sarbatoririi a 608 ani de atestare documentara.

carlas_dreams

Spectacole ce se vor derula pe scena festivalului

-Vineri, 7 octombrie, de la ora 17.00, vor evolua pe lânga ansamblurile artistice din Bacau, Andrada Bratoveanu, formatia Dreams, capul de afis al serii fiind concertul trupei Pasarea Rock.

-Sâmbata, 8 octombrie, spectacolele vor debuta la ora 15.00. Dintre artistii autohtoni vor evolua pe scena festivalului ansamblurile folclorice din Poduri, Saucesti, Traian si Solont, sunt programate si reprezentatii de dans sportiv ale membrilor Academiei de Dans Adamas Bacau, recital Selfie, Alis Fainita (solista de pop-opera), Andrei Ciobanu & Band, Liviu Teodorescu & Band, momentul culminat al serii fiind concertul juratei de la X-Factor si iUmor, o voce de referinta in muzica româneasca, nimeni alta decât Delia.

-Duminica, 9 octombrie, startul spectacolelor va fi la ora 15.00, pe scena evoluând ansamblurile folclorice de la Sanduleni, Gaiceana si Sarata, alte ansambluri artistice si o noua reprezentatie de dans sportiv a celor de la Adamas Bacau. La categoria recitaluri vor puncta Leeya D si Young Feftee, formatia Memory, concertul lui Grasu XXL, cel mai asteptat moment fiind evolutia celor de la Carla’s Dreams, un proiect muzical ce nu are nevoie de niciun fel de prezentare.

Pe lânga toate aceste spectacole, merita sa trecem in revista o serie de evenimente pe care trebuie sa le luati in considerare. Astfel, pe intreaga perioada a festivalului, intre orele 10.00 si 20.00, in Piateta din fata Casei de Cultura „Vasile Alecsandri”, se va desfasura un târg cu mesteri populari, produse handmade si produse alimentare traditionale.

Tot in piateta din centrul orasului va avea loc in zilele de festival un atelier de pictura intitulat „Viata orasului” la care vor participa mai multi artisti bacauani, tablourile pictate in aceste trei zile devenind Expozitie pe simeza Teatrului Municipal Bacovia.

In Parcul Cancicov, lânga fântâna arteziana, va fi amplasata o scena unde sâmbata si duminica intre orele 10.00 si 12.00 vor avea loc ateliere de creatie pentru copii organizate de Asociatia „Mie imi pasa”, intre orele 13.00 si 14.00 vor avea loc reprezentatii ale actorilor de la Teatrul de Papusi „Traditional”, iar de la ora 17.00 actorii de la sectiunea animatie a Teatrului Municipal Bacovia vor sustine spectacole de animatie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Fain, asa parca mai merge, in sfarsit incep sa revina artistii de top la zilele bacaului! Invitatii speciali vor concerta dupa orele 19-20, de la orele 15-17 incepe programul propriu-zis cu dansuri, muzica populara…

  2. Rasturnare de situatie!!! Avem doi artisti de super top si doi “pour les connaisseurs”! Zilele Bacaului! FOOOAARRRTE PUTIN! Pe genunchi ati facut acest eveniment! Diletantism total!

LĂSAȚI UN MESAJ