In judetul Bacau, caderile de zapada nu au avut intensitatea celor din sudul tarii insa a creat probleme vântul, care a fost foarte puternic.

Serviciul Public Judetean de Drumuri (SPJD) Bacau a inchis trei drumuri cu grad de viabilitate IV, asa cum era prevazut in Planul judetean de pregatire pentru iarna 2015-2016. E vorba despre DJ 207 F Beresti Bistrita – Racova, DJ 252 B Gioseni – Pincesti si DJ 252 Gaiceana – Huruiesti.

In afara de acestea, SPJD a fost nevoit sa inchida circutia pe DJ 243 B Parincea-Vultureni-Nastaseni si pe tronsonul Urechesti-Sascut.

Pe alte opt drumuri din judet se circula greu, “pe un singur fir”: DJ 119 Bacau-Sarata, DJ 252 D Nicolae Balcescu-Tamasi, DJ 206 B Racaciuni-Parava, DJ 252 Gaiceana-Soci, DJ 243 B Parincea-Vultureni, DJ 252 F Viforeni-Bartasesti, Sascut-Beresti, precum si tronsonul Racaciuni-Pincesti (satul Rastoaca).

Portiunea Podu-Turcului – Bârlad a fost inchisa la solicitarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui, pentru ca nu pot interveni pe aceasta portiune de drum.

“Am scos doua autofreze pe DJ 252 Gaiceana-Soci si DJ 119 A Urechesti-Sascut. Viteza vântului e destul de mare si azi (luni, n.r.), dar autofrezele vor lucra pentru ca am avut in vedere prognoza privind ameliorarea vremii.

Chiar daca ulterior va mai bate vântul, stratul de zapada va fi mai subtire si vom putea interveni cu lamele”, a declarat Valentin Palea, directorul SPJD Bacau. El a afirmat ca spera ca in zilele urmatoare singurele drumuri inchise sa fie cele trei prevazute in programul de iarna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ