România nu are un guvern stabil, în deplină capacitate funcțională de peste 70 de zile. Principalul vinovat, constituțional, este, în opinia analiștilor politici și economici, președintele țării. Dumnealui a făcut o primă desemnare de prim ministru scandaloasă, tot el a făcut-o și pe a doua, iar acum o lălăie nejustificat. Fără guvern, într-o perioadă când criza economică se adâncește, inflația a luat dimensiuni record (7,5 %), criza sanitară își face de cap nestingherită, sute de oameni mor zilnic în spitale, la care se adaugă o criză socială devastatoare.

Și, în continuare, politicienii amanetează viitorul țării, negociind împărțirea puterii pe zile, luni și ani. Ieri, premierul demis, Florin Câțu, are nesimțirea să iasă în fața românilor pentru a anunța ca pe o mare, extraordinară victorie, faptul că România are cea mai mare creștere economică din UE – 8%, informație publicată de Eurostat. Și, la ce și cui foloseșc asemenea…victorii, în condițiile în care, Florin Câțu nu spune, tot organismele europene consemnează, că românii sunt săracii Europei, 1,5 milioane trăiesc cu mai puțin de 25 de lei pe zi, sumă mai mică de șase ori decât cea câștigată de cei mai săraci vest europeni, 37 la sută trăiesc de azi pe mâine, 40 la sută nu-și pot achita datoriile la bănci, ANAF, la utilități sau prieteni. Premierul demis nu spune, nu răspunde la întrebarea cât este datoria României și ce a făcut cu miliardele de euro împrumutate.

Ieri, 17 noiembrie, a fost „Ziua fără datorii”. Pe 17 noiembrie, doar 5% dintre români sunt cu plata datoriilor la zi, un român din trei, câștigă salariul minim pe economie, iar alte milioane trăiesc cu pensia minimă. Cred că actualii, dar mai ales viitorii guvernanți ar trebui să știe că, în țara pe care vor să o conducă, peste 30 la sută dintre copii trăiesc sub pragul sărăciei, iar peste 250.000 se culcă flămânzi în fiecare seară.
De peste 70 de zile nu avem guvern, iar Florin Câțu și Marcel Ciolacu negociază, în dispreț și nerușinare, cine să se joace primul cu țara.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE