Polițiștii continuă acțiunile de prevenire a absenteismului școlar și a faptelor antisociale comise în școli și zone adiacente

100 de polițiști de ordine publică, rutieră, prevenirea criminalității și din cadrul altor structuri au acționat și la data de 11 mai a.c. pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în școli și în zonele adiacente. 32 de elevi au fost găsiți de polițiști, în unități de alimentație publică în timpul orelor de curs.

Polițiștii băcăcuani continuă să acționeze pentru creșterea gradului de siguranţă a elevilor în incinta şi imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor și a absenteismului școlar.

PUBLICITATE

La data de 11 mai a.c., 100 de polițiști din cadrul structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Bacău polițiștii au organizat în județ 55 de sesiuni de informare a elevilor, dintre care 21 în municipii și orașe și 34 în școli din mediul rural.

37 de unități de învățământ, dintre care 25 din urban și 12 din mediul rural au fost verificate de polițiști cu privire la modul de supraveghere, pază și acces, în conformitate cu prevederile Legii 333/2003.

În unitățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ polițiștii au identificat 32 de elevi care absentau de la orele de curs. 5 unități de învățământ au fost informate cu privire la aspectele constatate, în vederea luării măsurilor administrative ce se impun.

În zonele adiacente unităților de învățământ polițiștii rutieri și de ordine publică au aplicat, la data de 11 mai a.c., 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și 5 pentru abateri la regimul circulației rutiere, iar restul pentru nerespectarea altor acte normative.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ