În cea de-a doua seară a Festivalului de Umor ,,Marin Cimponeriu”, care s-a desfășurat într-o primă ediție la Slănic-Moldova, între 14 – 16 iunie, spectatorii slăniceni și turiștii aflați în stațiune au asistat la un regal actoricesc și regizoral susținut pe scena Pavilionului de Muzică de actorii Anca Sigartău și Marius Bodochi, acompaniați de compozitoarea și interpreta Manuela Cara, din Canada.

A fost un spectacol de music-hall, concentrat pe metehnele societății românești de secol XIX și nu numai, readuse în atenția publicului de ,,Chirița în provincie”, savuroasa comedie cu cântece a lui Vasile Alecsandri, dar și prin interpretarea spumoasă, plină de nerv și umor a celor trei protagoniști.
În fapt, o satiră acidă a realităților politice, imperfecte, pe care le trăim cu toții, într-o societate dominată de snobism, parvenitism, corupție, incultură, impostură, fariseism și demagogie.

O evoluție încântătoare, interactivă, condimentată pe alocuri cu momente după celebrele spectacole de revistă ale lui Constantin Tănase, cu partituri ale unor cântece tradiționale românești excelent susținute muzical de Manuela Cara, toate cuprinse în viziunea regizorală de excepție a lui Marius Bodochi.

,,Vreți să nu mai fiți triști și abătuți? Vreți să vă fie bine și să zâmbiți? Veniți la teatru!” – a fost îndemnul actriței Anca Sigartău.

În fine, un festival cu umor, muzică și distracție pe cinste, o reală provocare pentru edițiile următoare.

Romulus-Dan Busnea