28 martie 2024
EconomieChimcomplex a mai pus un premiu în vitrina cu trofee

Chimcomplex a mai pus un premiu în vitrina cu trofee

Compania Chimcomplex, cu unități industriale în Borzești și Râmnicu Vâlcea, s-a plasat pe primul loc la categoria „Industrie. Întreprinderi foarte mari. Fabricarea altor produse chimice anorganice de bază” a Topului Național al Firmelor (TNF) 2020 – ediția a XXVII-a, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României. Gala de premiere a avut loc în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, a prim ministrului Ludovic Orban, a ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și a unor importanți reprezentanți ai mediului de afaceri.

La realizarea clasamentului TNF 2020 au fost analizate 730.998 de bilanțuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 249.128 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de camerele de comerț în toate județele țării. În ierarhia TNF 2020 s-au calificat pe prima poziție 1.920 de companii, pe locul al doilea 1.604 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 1.435 de companii.

Clasamentul a fost organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat.



Și în acest an – se arată în raportul financiar al companiei -, Chimcomplex a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 804 milioane de lei, dar în scădere cu 22%, în timp ce pierderile s-au majorat de la 1,05 milioane de lei în perioada similară din 2019 la 32,9 milioane de lei în acest an. Cheltuielile totale s-au redus, însă, la 843 de milioane de lei, față de 1,03 miliarde lei în ianuarie-septembrie 2019, dar și veniturile au scăzut la 816 milioane de lei, de la 1,04 miliarde.

Deși cheltuielile financiare au o scădere cu 6 milioane de lei, se mențin la un nivel ridicat, datorită diferențelor de curs valutar înregistrate odată cu reactualizarea soldurilor creditelor bancare contractate pentru achiziționarea activelor Oltchim.

Compania este una dintre cele mai mari 20 de afaceri antreprenoriale din România și al doilea exportator cu capital românesc.
Chimcomplex este deținută în proporție de 87,8% de grupul CRC Alchemy Holding, entitate controlată la rândul ei de omul de afaceri Ștefan Vuza, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrare a Activelor Statului deține 9,2% din capitalul social.

„Reprezentăm chimia României prin Chimcomplex Borzești și Oltchim și avem o istorie lungă în această industrie, cu mult înainte de 1989. În continuare, cei pasionați de chimie pot să vină și să aibă o carieră la noi, iar noi să oferim astfel României o gamă cât mai largă de produse. Pandemia a arătat că industria chimică este foarte importantă. La fel cum este foarte important ca România, în vederea reducerii deficitului de export, să acorde o mai mare atenție produselor chimice din țara noastră, în vederea comercializării acestora pe piețele externe, fiind produse foarte competitive și de o înaltă calitate.”
Ștefan Vuza, președintele Chimcomplex

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri