Magazinul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Bacau (AJFP) este un univers perfect pentru amatorii de chilipiruri si marfa diversificata. Singura conditie ca sa pleci de acolo multumit este sa ai nu prea multi bani in buzunare si sa te afli la locul potrivit atunci când se aduce marfa.

Magazinul este amplasat in holul AJFP, de pe strada Dumbravei si pare o vitrina parasita. Insa din timp in timp, locul se anima de cumparatori. Se pot cumpara blugi, cafea, parfumuri, aparate electrocasnice si calculatoare, ligheane de plastic, detergenti si multe altele. Toate acestea sunt marfuri de contrabanda, care au facut obiectul unor acte de comert ilegal depistate de inspectorii fiscali, in urma actiunilor de control.

Cele mai mari capturi provin din confiscarile Vamii, Politiei Primariei, Politiei economice.

PUBLICITATE

“In ultima vreme, in afara de un avion, nu s-a mai scos ceva foarte spectaculos la vânzare. Uneori s-au mai vândut obiecte din metale pretioase, dar acestea se vând in conditii speciale, in cantitati mai mari, si nu oricui vine de pe strada. Toti banii rezultati din vânzari merg la bugetul de stat.”
Adrian Anghel, purtatorul de cuvânt al AJFP.

Pretul de vânzare a produselor este stabilit de catre o comisie formata din reprezentanti ai Garzii Financiare, AJFP, Directiei Agricole, Vamii si Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului. In general, se merge pe un pret mediu, pentru a nu afecta si afacerile existente pe piata locala. Magazinul de la Finante este deschis zilnic, de luni pâna joi, intre orele 10.00-11.00. Incasarile zilnice variaza in functie de marfa expusa, incepând de la câteva zeci de lei in sus.

Tot in Bacau, lânga Piata Centrala, functioneaza un magazin al carui firma induce ideea ca si acolo se vând produse confiscate si revândute la preturi mici. “Acel magazin nu are insa nici o legatura cu Directia de Finante”, a precizat Adrian Anghel.

Vedeta vânzarilor derulate de Fisc in prezent este avionul cu 70 de locuri abandonat la Aerostar de o companie din India, care nu a mai avut bani sa il repare si sa il recupereze. El a fost scos la licitatie de sase ori pâna acum. Ultima oara a costat 3,3 milioane de lei si pretul este in scadere. Aeronava de pasageri a fost preluata de Directia de Finante Bacau în luna august 2013 de la Compania MDLR Airlines din India. Acum se vinde prin intremediul Bursei. Aceasta este cea de-a doua aeronava scosa la licitatie de Finantele Publice Bacau, dupa ce, în 2012, a vândut un alt avion de pasageri unei firme din Prahova, cu suma de 360.000 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ