Andrei Nedelcu, 12 ani, un baietel extrem de necajit din Podu Turcului, a avut noroc. In decembrie 2014, i-a trimis lui Mos Craciun o scrisoare in care ii povestea ca i-a murit tatal, ca mama sa, Cristina, abia se descurca singura, cu patru copii, ca mica lor casa se va prabusi in curând.

De la scoala, scrisoarea sa a fost trimisa unei persoane, care si-a dat seama ca aceasta familie are nevoie nu doar de un pachet cu dulciuri si hainute de sarbatori, ci de un sprijin mult mai consistent. Asa ca trimis scrisoarea altei persoane, iar aceasta a apelat la Asociatia “Valoare Plus”, despre care stia ca mai construise o locuinta sociala, “Casa lui Gheorghita”, in Stanisesti.

Marian Paduret, presedintele asociatiei, l-a cautat pe baietel la Podu Turcului si a facut o evaluare a situatiei familiei Nedelcu. A decis apoi sa intreprinda tot ce poate pentru a le darui celor patru copii o casa noua. Voluntarii si membrii asociatiei au strâns fonduri, au facut ei insisi donatii, si-au mobilizat prietenii, au cautat sponsori si au construit “Casa lui Andrei”.

Casa lui Andrei - Asa a inceput
Casa lui Andrei – Asa a inceput
PUBLICITATE

Ieri, familia Nedelcu a primit cheile. “Locuinta sociala denumita «Casa lui Andrei» a fost construita cu ajutorul eroic al voluntarilor si al Primariei din Podu Turcului, care ne-a pus la dispozitie pamântul. La constructie au participat peste 50 de voluntari din Podu Turcului, Bacau, Onesti, dar si din America si Suedia”, a declarat Marian Paduret.

Copiii nu au primit o casa goala, ci una mobilata si dotata cu tot ce ii este necesar unei familii. “Le-am adus mobila, oale, farfurii, tacâmuri, cani, hainunte, un carucior pentru cel mic, le-am facut un sopron pentru lemne, le vom face si gard. Pot sa se mute aici fara sa aduca nimic. Au tot ce le trebuie, de la cel mai marunt lucru pâna la mobilier”, arata presedintele asociatiei.

Casa lui Andrei - Andrei fericit, dar nedumerit
Casa lui Andrei – Andrei fericit, dar nedumerit

Desi a urmarit cum se inalta casa, pas cu pas, Andrei a ramas fara cuvinte, fara reactie, neincrezator. “Parca nu realiza ce i se intâmpla. Am fost dimineata la vechea lor casa si i-am gasit in frig. Le-am spus sa se imbrace si sa vina ca sa le predam cheile si nu le venea sa creada. «Chiar ne-o dati noua?» m-a intrebat Andrei, uimit. Nici mama sa nu parea sa creada”, povesteste Marian Paduret.

Casa lui Andrei - Si lucrurile marunte sunt   importante!
Casa lui Andrei – Si lucrurile marunte sunt importante!

Presedintele Asociatiei “Valoare Plus” a adaugat ca fara sprijin nu ar fi reusit sa finalizeze “Casa lui Andrei”. “Desi cuvintele nu sunt suficiente sa exprimam toata recunostinta profunda pentru toti cei implicati, totusi atât cât putem vrem sa o facem”.

Casa lui Andrei - Ce e bine e in noua casa
Casa lui Andrei – Ce e bine e in noua casa

El multumeste tuturor donatorilor, tuturor voluntarilor “eroi” care si-au dedicat din timpul lor pentru construirea casei, grupurilor organizate de voluntari de la Licurici Impex, AY Energy Mold, Raiffeisen Bank, partenerilor comerciali care au facut donatii importante – Agricola, Autobild Service, Ellero, Notar Public Dâsca Iulia-Madalina, Stomatolog Oana Bele Doinita, SAM Hjalp, Fuller Center, Praiese Assembly – si partenerilor care i-au sprijinit mediatic: “Desteptarea”, “Inima Bacaului”, “Bee Strong”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ