11 decembrie 2023
ActualitateCetățenii din Bacău au distrus containerele de PET-uri în urma unei oferte...

Cetățenii din Bacău au distrus containerele de PET-uri în urma unei oferte de 50 de bani pe bidon gol

O ofertă aparent generoasă a unui lanț de magazine din Bacău, care a oferit 50 de bani pentru fiecare bidon gol de plastic, a dus la o situație alarmantă în oraș, cu cetățeni care distrug containerele de colectare a deșeurilor PET în căutarea de câștiguri rapide. Această tendință a generat un val de dezordine și haos la platformele de colectare a deșeurilor.

Poliția Locală Bacău a reacționat rapid și a emis un comunicat de presă pentru a aborda această problemă urgentă. Comunicatul menționa: “Având în vedere faptul că mai mulți agenți economici derulează programe de colectare selectivă, în municipiul Bacău a apărut un nou fenomen. Recipientele în care se colectează selectiv plastic și metal sunt răsturnate, iar PET-urile și dozele de aluminiu sunt scoase din aceste recipiente în vederea valorificării la agenți economici, creându-se o stare de disconfort prin producerea de dezordine la platformele de colectare a deșeurilor, fapt confirmat atât din sesizările venite de la operatorul de salubritate, cât și din constatările proprii ale polițiștilor locali.”

Pentru a descuraja astfel de comportamente, polițiștii locali, în colaborare cu operatorul de salubritate, au demarat o acțiune de monitorizare și identificare a persoanelor implicate în aceste distrugeri. În urma verificărilor, au fost identificate 17 persoane implicate în distrugerea containerelor de colectare selectivă a deșeurilor. Dintre acestea, 6 au fost sancționate conform H.C.L. nr. 223/2001, în timp ce celelalte au primit avertismente cu privire la modul corect de depozitare a deșeurilor reciclabile.Poliția Locală Bacău a subliniat că va menține o monitorizare riguroasă a platformelor de colectare selectivă a deșeurilor pentru a preveni și stopa acest fenomen periculos. Într-un efort de a promova colectarea responsabilă a deșeurilor și de a menține curățenia orașului, autoritățile locale își îndeamnă cetățenii să respecte regulile de colectare selectivă și să nu recurgă la astfel de acțiuni distructive.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri