SC CET SA Bacau va cauta o firma specializata in servicii juridice care sa reprezinte in instanta interesele furnizorului de agent termic. In nota de fundamentare pe care au transmis-o Primariei Bacau, reprezentantii societatii arata ca numarul proceselor a crescut, in timp ce numarul consilierilor juridici e acelasi din 2002.

Mai mult, cei trei consileri s-au specializat pe domenii diferite, respectiv pe dreptul muncii, litigii comerciale si incheierea contractelor de achizitie si furnizare de energie.

“Atunci când a fost necesara reprezentarea in domenii de stricta specialitate ce necesita un grad ridicat de cunoastere dobândit prin experienta, societatea a achiztionat servicii juridice oferite de cabinete de avocati”, arata juristii CET. In ultimii doi ani, numarul litigiilor a crescut, fiind de sapte ori mai mare in 2013, iar tendinta este, in continuare, ascendenta.

Din acest motiv, Neculai Olaru, director general al CET, a solicitat incheierea de contracte cu cabinete de avocatura care sa asigure un standard ridicat in toate domeniile juridice. Suma estimata a acoperi valoarea prestatiilor asigurate de firmele de avocatura este de 150.000 de lei.

“Incepând cu 2008, SC CET Bacau SA a colaborat cu succes, materializat prin obtinerea de sentinte favorabile, cu cabinete de avocati in litigii privind contenciosul administrativ si fiscal sau falimentul” – spune Ioan Hanu, consilier juridic SC CET SA Bacau.

Pâna in 2012, CET era parte in dosare pe rolul instantelor, atât in calitate de reclamat cât si de pârât, in circa 100 de cauze/an. Incepând cu iarna 2011-2012, trecându-se la sistemul de facturare individuala prin semnarea de conventii, numarul debitorilor a crescut, fiind in prezent de 8.000. Concomitent, numarul litigiilor a crescut la 700 in 2013, actiunile fiind sustinute deocamdata de cei trei consilieri juridici ai CET.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ