Cu vreo doi ani in urma, un fost primar dintr-o comuna din judet imi spunea destul de amarât spre disperare ca nu a reusit in mandatul sau sa construiasca un podet peste singurul pârâu care trecea prin sat.

Promisese oamenilor in zilele premergatoare votului ca doar atât poate in primii ani de mandat: o podisca. Domnule, zice, daca stiam cum merg treburile in administratie, in politica, daca imi dadea prin minte ca oamenii nu mai au cuvânt astazi, il construiam singur, cu oamenii, cu padurarul, cu prietenii mei. Cine i-a promis sprijin de la partid, l-a uitat, a apelat la un parlamentar, uns si cu voturile celor din comuna, s-a ales doar cu alte promisiuni.

A cheltuit bani pentru studiu de fezabilitate, pe proiect, proiectul a fost declarat eligibil, erau si banii, a urmat licitatia, a fost contestata, au urmat procese, amânari, s-a schimbat ministrul, prefectul, guvernul, investitia a fost oprita din lipsa de …fonduri. A luat-o de la capat, se lupta cu morile de vânt. Timpul nu a mai avut rabdare, au venit iar alegerile si oamenii l-au luat la intrebari: unde-i podetul? A pierdut alegerile, nu din cauza lui, ci ca urmare, mai zice, a legislatiei, a instabilitatii politice, a neseriozitatii politicienilor cu functii in stat.

PUBLICITATE

Comuna, cu toate schimbarile, nu are nici acum podet peste pârâu, si nu-i autostrada, nu-i sosea suspendata, este o amarâta de punte, peste care ar putea trece simultan o caruta si un biciclist. Au trecut sapte ani de la prima vorbire despre acel proiect.

Au trecut peste 12 ani de când, in Bacau, la Bucuresti, in ministere, la guvern, in cabinetele a peste 12 ministri de resort, in ale altor cinci-sase prim ministri, sefi de partide, presedinti de consiliu judetean, prefecti, se toaca construirea unei sosele de centrura, ocolitoare, a municipiului Bacau. Au curs promisiuni, cerneala, s-a batut lumea buna cu piatra in piept: noi vom face, ba noi vom face, sunt bani, am aprobat, ba, un prim ministru a declarat ca lucrarile au inceput!

Se parea ca trenul a fost pus pe sine, au urmat licitatii, contestatii, contestatii la contestatii: sa fie un turc, sa fie un autohton? Este turcul! De ce nu incep lucrarile? De ce nu-s terminate? S-a descoperit acum ca unghiul de intâlnire a celor doua variante (Luizi si Saucesti) nu este in conformitate cu geometria euclidiana, contestata si ea… Si nu este o autostrada cu 12 benzi, este o amarâta de sosea cu doua benzi. Ne intrebam mereu in ce tara traim. Cum in ce tara! Traim inca in România.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. Scuze domnule Gigi,
  Suseaua de centura este demarata din timpul lui V,Sandulache,deci au trecut 25 ANI, de cand
  toti primerii din bacau,imcepand cu dl.ing.Onofrei si terminand cu Benea si Stavarache au promis
  ca vor face CENTURA ???!!!!
  Acum sa dea domnul sa o inceapa in luna MARTIE 2016,caci de finalizat santem specialisti;
  precum Spitalul Municipal sau Aeroportul International >>>>???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ