Centrul Educațional PHRONESIS lansează Bee Phronesis IQ, proiect pilot, finanțat prin intermediul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, prin care își propune să acorde suport copiilor cu abilități înalte din orașul Comănești și împrejurimi pe trei direcții distincte: creativitate, pictură și limba engleză.

Astfel, copiii pasionaţi de artă, limba engleză sau cei cu abilități din zona emisferei cerebrale drepte, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, înscriși în program vor avea parte timp de 10 săptămâni de workshopuri săptămânale specifice abilităților lor în care își vor putea dezvolta și pune în valoare talentul și dorința de cunoaștere pe aceste 3 direcții .Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplicat instrument de nanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Proiectul PHRONESIS (gr. φρόνησις (phrónēsis) = inteligență practică, virtute practică, inteligența aplicată, înțelepciunea practică; este un proiect educațional inițiat de un grup de tineri entuziaști, formați în universități importante ale țării sau de peste hotare, reîntorși acasă și care și-au propus să ofere copiilor din zona orașului Comănești și nu numai, experiențe educative inedite, care nu se (mai) regasesc în sistemul educațional românesc și prin care să-și poată cunoaște și dezvolta abilitățile native într-un mod personalizat, practic și experiențial.

Echipa Phronesis este formată din tineri de toate vârstele, profesioniști în domeniilor lor de activitate, în special profesori sau pedagogi și care își propun să ofere copiilor supradotați și nu numai, activități educative care vizează în special dezvoltarea emisferei cerebrale drepte (creativitatea) prin metode educative inovative cu caracter cât se poate de practic, experențial.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"