Nici nu a început bine săptămâna că se și pleacă în vacanță. Dacă 15 august este zi liberă, printr-o Hotărâre de Guvern s-a decis ca și zilele următoare, 16 și 17 august, să fie libere pentru bugetari, urmând ca acestea să fie recuperate ulterior.

Chiar și în aceste condiții, personalul de la Centrul de Transfuzii Bacău a decis să lucreze în această perioadă, considerând că e mai important să aibă activitate pentru a asigura nevoia de sânge.

„Împreună cu colegii mei, am luat această decizie, să lucrăm în aceste zile, pentru că în spitale este în continuare nevoie de sânge. Facem apel pe această cale către toți cei care doresc să vină și să doneze. Numai împreună putem salva vieți”, a declarat dr. Adriana Ghindă, directorul Centrului de Transfuzii Bacău.

Astfel, programul de lucru va fi normal în zilele de 16 și 17 august.

Amintim că donatorii au parte și de o serie de avantaje: scutire de la serviciu pentru ziua în care donează, șapte bonuri valorice, facilități în transportul public, respectiv gratuitate pentru o jumătate din abonamentul pe o linie, în luna următoare donării. În plus, donatorii fideli pot beneficia anual și de un set de analize complete gratuite.

Alte articole