In comuna Plopana a inceput construirea unui centru care este destinat copiilor cu dizabilitati si celor care provin din familii extrem de sarace si au nevoie de sprijin pentru a supravietui si a se integra social. Ei vor ajutati prin internediul unui proiect care urmaresti trei coordonate: educatie, sanatate si servicii sociale.

Proiectul este realizat de Asociatia „Betania” in parteneriat cu autoritatile locale. Primaria Plopana a pus la dispozitie terenul, apoi a turnat fundatia si placa de rezistenta, iar Betania va construi si va dota centrul. Intre serviciile asigurate de Centrul Comunitar se numara si planning-ul familial si consilierea pentru parinti.

„Structura noului centru destinat copiilor cu dizabilitati, dar si celor care provin din familii care reprezinta cazuri sociale grave a plecat din Olanda catre Plopana. Curând vor incepe si lucrarile, iar peste aproximativ doua luni comunitatea va beneficia de un centru de servicii integrate nou, bine dotat, care va fi un sprijin real pentru toti cei care au nevoie de ajutor”, arata Andre Muit, presedintele Asociatiei „Betania”.

PUBLICITATE

Valoarea totala a investitiei este de 90.000 de euro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie evidentiat si aportul romanesc, fundatia si utilitatile care sunt suportate din bugetul local al comunei Plopana presupun costuri foarte mari. Este un efort si o reusita comuna a olandezilor si a romanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ