Și elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Alecu Russo” au celebrat, la sfârșitul acestei săptămâni, printr-un program cultural-artistic deosebit, 100 ani de la Unirea tuturor românilor. Astfel, în sala de sport a scolii, împodobită festiv, elevii, cu mic cu mare, au prezentat diverse momente emoționante, precum: cântece patriotice, dansuri populare, poezii specifice, prezentarea stemelor de stat ale României între 1918-2018 etc.

Evenimentul a avut parte și de oaspeți de marcă: colonel (r) Stelian Cojocaru de la Asociația „Tradiții Militare”, care a prezentat micilor învățăcei uniforme ale soldaților români din primul război mondial, stârnind o vie emoție, „soldații” fiind elevi ai Liceului Tehnologic „Grigore Antipa”, iar la finalul programului două eleve ale aceluiași liceu, originare din Republica Moldova au interpretat melodii patriotice și populare provocând o atmosferă electrizantă.

Despre succesul manifestării ne-a povestit unul dintre organizatori, profesorul de istorie Florentin Botezatu: „Centenarul Marii Uniri a fost la Școala Gimnazială «Alecu Russo» un motiv de bucurie, unitate și pioșenie. Cei prezenți la eveniment au avut parte de momente frumoase în care spiritul românesc a fost ridicat, din nou, la înălțime. Sperăm cu toții ca prin această activitate elevii noștri să continue tradiția conservării momentelor importante din istoria națională. La mulți ani România!”

Directorul școlii, prof. Elena Roșca, a subliniat importanța unor astfel de evenimente în educarea tinerii generații în vederea cultivării sentimentului de patriotism și de păstrare a identității naționale. Întreg colectivul școlii s-a implicat cu mult entuziasm în realizarea spectacolului care face parte dintr-o serie largă de activități menite să celebreze Marea Unire.

Activitatea s-a încheiat cu o serie de cântece patriotice oferite de corul parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim”, coordonat de preotul Ichim Vasile.