Cu ocazia marii sărbători, școlile din comuna Cleja împreună cu alte școli și grădinițe din județul Bacău au realizat proiectul „Centenar 2018-România Arc peste Timp” prin care au fost abordate subiecte pe teme de istorie. Proiectul coordonat de prof. Irina Chiriac-Cucu și prof. Elena Pop a fost realizat pentru a insufla copiilor sentimente de dragoste și respect pentru limba română, poporul român, strămoșii noștri, obiceiuri și tradiții strămoșești, pentru istoria și eroii noștri, mândria că sunt descendenții unor oameni curajoși, iubitori de neam și de țară.

„Prin această activitate ne-am dorit să punem în evidență atât ceea ce a fost valoros, progresist și a servit mersului înainte al societății, cât și piedicile ridicate de-a curmezișul evoluției și care au costat scump, au întârziat progresul unei națiuni. Prin aplicarea proietului, elevii școlii vor aprecia diversitatea de a pune în scenă viziunea despre datele istorice față de anii anteriori, vor identifica resurse necesare pentru a sărbători evenimentele istorice, vor valoriza similitudini și diferențe între membrii unui grup, vor respecta diferențele etnice și culturale identificate în comunitatea europeană pentru a deveni cetățeni responsabili demonstrând integritate și demnitate”, a declarat prof. Irina Chiriac-Cucu.

În cadrul activității, elevii participanți au realizat un spectacol ce a cuprins muzică, dans și poezie românească prin care au dorit să transmită din toată inima „La Mulți Ani!” pentru România.

Alte articole