23 februarie 2024
ActualitateCentenar Mihail Andrei: Omagiu și Recunoaștere pentru Un Dascăl de Excepție în...

Centenar Mihail Andrei: Omagiu și Recunoaștere pentru Un Dascăl de Excepție în Buhuși

Orașul Buhuși a marcat cu solemnitate, ieri, 1 decembrie, un moment deosebit în istoria sa culturală și educațională, celebrând 100 de ani de la nașterea profesorului Mihail Andrei. În cadrul unor evenimente speciale organizate pentru această ocazie, primarul Vasile Zaharia a dezvelit placa comemorativă de pe casa în care a locuit distinsul profesor pe strada Libertății.

Ultima parte a activităților din seria “CENTENAR MIHAIL ANDREI” a culminat cu un moment de recunoaștere emoționant, în care primarul Buhușului a acordat titlul de Cetățean de Onoare, post mortem, profesorului Mihail Andrei. Acest gest nobil a fost o recunoaștere a sumei înaltelor calități profesionale și umane ale ilustrului dascăl, apreciate nu doar în timpul vieții, ci și postum.

Casa pe strada Libertății, care a fost martora la decenii de dedicare și pasiune a profesorului Mihail Andrei pentru educație, a devenit acum un loc de aducere aminte, marcat de placa comemorativă ce aduce în prim-plan amprenta sa însemnată asupra comunității buhușene.La ceremonia de acordare a titlului de Cetățean de Onoare, primarul Vasile Zaharia a rememorat contribuțiile inestimabile ale profesorului Mihail Andrei la educația și cultura locală. A subliniat modul în care acesta a adăugat un plus de personalitate și valoare orașului Buhuși, o amprentă pe care o continuă să o simtă în fiecare colț al comunității.

Nepoata profesorului, venită special de la București împreună cu familia, a primit cu emoție placheta care simbolizează recunoașterea profundă a valorii și impactului pe care Mihail Andrei le-a avut asupra orașului natal.

Primarul a transmis și sincerele mulțumiri către domnii profesori Ioan Dănilă și Ion Fercu, precum și către toate instituțiile partenere implicate în proiectul de comemorare a profesorului Mihail Andrei. Implicarea lor a contribuit la realizarea unui eveniment deosebit, ce onorează moștenirea acestui ilustru profesor și lingvist.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri