Indiferent dacă vrei să adaugi umbră grădinii atunci când soarele bate puternic sau să creezi un adăpost de ploaie într-o zi mai puțin perfectă, un cort grădină este un articol cu ​​adevărat util pe care îl poți ascunde în garaj atunci când nu mai este necesar.

Perfect pentru adăpostirea mesei din grădină, pentru a crea o zonă umbrită de joacă pentru copii pe gazon sau pentru a oferi protecție împotriva intemperiilor în timpul unui picnic, un cort grădină va face din spațiul exterior un loc mai rezistent la intemperii.

Coturile grădină vin în multe tipuri, de la structuri permanente până la corturi pop-up temporare și de la umbrare de soare ieftine și vesele la modele impermeabile mai scumpe. În acest ghid, ne concentrăm pe cele mai bune corturi grădină pentru acoperire elegantă.

Cum să alegi cele mai bune corturi grădină

De la dimensiune la material până la funcții suplimentare la care nu te-ai gândit, există mai multe lucruri care îți pot afecta decizia de a cumpăra corturi grădină.

Mărime și stil

Vei dori ca cortul din grădina ta să se potrivească confortabil cu gospodăria ta și cu cei câțiva oaspeți pe care îi vei avea invitați. Gândește-te la spațiul de grădină pe care îl ai la dispoziție și când îl vei folosi, selectând dimensiunea în consecință.

Când vine vorba de aspect, alegerea unei culori neutre sau verzi se va amesteca bine în cele mai multe setări de grădină, în timp ce, dacă te vei duce în camping sau la plajă, ai putea lua în considerare o culoare mai strălucitoare sau un model care să te ajute să imiți baldachinele.

Corturile au în mod obișnuit o înălțime de 2,5 metri.

Acoperire

Vei folosi cortul grădină numai în timpul zilei pentru umbră, pentru a găzdui un grătar sau pentru o zonă de picnic? Sau vrei să găzduiești acolo cinele cu familia? Răspunsurile la aceste întrebări vor determina dacă trebuie sau nu să alegi un cort grădină cu pereți laterali sau panouri. Pereții vor face posibilă ținerea la distanță a țânțarilor.

Rezistență la intemperii

Nu toate corturile grădină sunt impermeabile, unele oferind doar o umbră binevenită în cele mai însorite zile. Deci, dacă vrei o opțiune care te va ține uscat în ploaie, asigură-te că verifici dacă cortul este impermeabil, pentru a evita dezamăgirea.

Tipul de asamblare

Un cort grădină de tip pop-up este cea mai la îndemână opțiune. Acestea sunt utile, de asemenea, dacă vrei ca cortul tău să fie portabil, astfel încât să îl poți duce la plajă sau să îi cari în portbagajul mașinii sau doar pentru a-l putea muta în grădină sau strânge atunci când se adună norii.

Materiale

Polietilenă – corturile sunt adesea realizate din polietilenă, deoarece este un material rezistent la apă și economic. Acestea sunt de obicei la capătul inferior al gamei de prețuri. 

Poliester – Poliesterul este rezistent la apă, dar are o calitate mai bună decât polietilena și, prin urmare, este mai scump.

Metal – O mulțime de corturi grădină au un cadru metalic tubular – adesea din oțel – pentru rezistență și durabilitate, și vin cu un baldachin din țesătură.

o Oțel acoperit cu pulbere – Oțelul este puternic și robust, dar relativ ieftin. Stratul de pulbere îl face mai rezistent la zgâriere, decolorare și uzură decât alte finisaje. Este, de asemenea, rezistent la rugină, deși, dacă se taie, poate rugini în acea zonă. 

o Aluminiu – Acest tip de metal este ușor, ușor de deplasat și nu ruginește.

o Fier forjat – Fierul este greu și robust, fierul forjat este extrem de puternic, dar are nevoie de vopsire cu o vopsea rezistentă la rugină. Corturile din fier forjat vin de obicei complet vopsite, deși vor fi necesare retușuri dacă vopseaua se zgârie vreodată.

Dacă vrei să folosești un cort grădină doar ocazional, un cort pop-up ar fi ideal deoarece este ușor și ușor de montat și de depozitat. Dacă cauți un cort mai permanent, îți recomandăm să optezi pentru ceva mai robust, cum ar fi un cort cu cadru din oțel sau din lemn.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE