Joi, 22 aprilie, incepand cu ora 17.00, va avea loc lansarea cartii „Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti”, in cadrul Librariei Alexandria, din cadrul Complexului comercial Arena Mall Bacau. Evenimentul se va desfasura in prezenta doamnei Monica Tatoiu – initiatoarea si coordonatoarea proiectului, precum si a doua dintre autoarele cartii: Eugenia Harja si Otilia Lupu.
Vorbitorii vor fi: Monica Tatoiu, Eugenia Harja, Otilia Lupu, si Gabriel Dutu. La eveniment vor lua parte critici literari, reprezentanti mass-media si publicul bacauan. Lucrarea „Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti” este primul proiect editorial care prezinta intr-o nota personala, confesiva, relatiile esentiale din existenta femeii din Romania: relatia cu sine, cu familia, cu profesiunea si cu divinitatea. Aceste 4 dimensiuni ale spatiului feminin sunt abordate in scurte eseuri de catre cele peste 70 de autoare, intr-o carte care radiografiaza realitatea romaneasca.
„Prima dimensiune, propusa autoarelor acestor marturisiri, a fost o invitatie catre femeile dragi pe care le-am intalnit de-a lungul ultimilor ani! Noi, femeile din Romania, am convenit sa vindem OPTIMISM! Cred ca fericirile si nefericirile noastre sunt dependente de capacitatea de a ne teleporta inainte de a actiona in relatiile noastre cu ceilalti. Pentru romance profesia de femeie este o competenta necesara in orice CV, precum cunoasterea unei limbi straine sau carnetul de sofer! Din fericire, noi, romancele, ne-am pastrat avantajul feminitatii. Prin intermediul cartii, am incercat sa stabilim un dialog deschis cu cititoarele, astfel incat sa le sprijinim in fixarea unor repere autentice in calatoria prin viata”, a declarat Monica Tatoiu. Proiectul, unic in Romania, isi propune sa aduca in fata publicului cititor modele de gandire feminina contemporana.

Dorin Vasiluta

Alte articole