Târgul din acest an a fost cel mai reusit dintre toate cele organizate din 2007 incoace de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau sub genericul “Cel mai frumos ou de Paste”.

Fireste, a existat un motiv: “Editia aceasta e un pic mai speciala pentru ca DGASPC Bacau implineste 20 de ani de activitate si i-am invitat pe colegii din celelalte judete ale Moldovei sa sarbatoreasca alaturi de noi, iar ei au acceptat cu bucurie. Dupa cum vedeti, astazi sunt aici”, a declarat Sorin Brasoveanu, directorul general al institutiei. Aici a insemnat in piateta din fata Casei de Cultura.

Evenimentul a inceput sâmbata, la ora 12, când toate standurile cu exponate erau amenajate. “Dumnezeu este, astazi, bacauan si ne permite sa ne desfasuram in bune conditii toate activitatile”, a declarat Sorin Brasoveanu, referindu-se la vremea frumoasa, care a atras multi participanti si vizitatori.

PUBLICITATE

Bacauanii care au venit la expozitia cu vânzare au avut prilejul sa admire puisorii tricotati de asistatii din Racaciuni, bijuteriile aduse de Sofiroz sau obiectele decorative realizate din resturi de piele de membrii Asociatiei “Incluziunea”. Oaspetii de la DGASPC Vrancea au expus icoane, picturi si goblenuri, care nu erau deloc ieftine. “Vi-l dau cu 500 de lei, e munca multa”, mi-a explicat autoarea, aratând spre goblenul cu chipul parintelui Arsenie Boca.

Asistatii de la Centrul “Alexandra” au adus oua imbracate in “sforicica” si cosulete cu iarba artificiala in care odihneau oua impodobite cu margelute. La standul Complexului Filipesti am admirat “parcul cu iepurasi” si coliviile cu pasari, realizate din PET-uri, iar la cel al CIAPD Comanesti, cosuletele in forma de gainuse si ouale din care crescusera fire de grâu.

[wonderplugin_gallery id=”509″]

Copiii de la Pro Familia au realizat superbe cosulete din ata, pictate in culori pastelate si vitralii cu flori, iar cei de la “Condorul” si “Norocel”, cosuri imbracate in matase si iepurasi din finet, cu ochisori din margele. Acestea sunt doar câteva dintre sutele de obiecte expuse la târgul de sâmbata.

Asociatia “Betania” a expus superbe casete si ghivece pictate in ulei, iar Asociatia “Lumina” margele, brose si cercei. Asistatii din Tg. Ocna au adus cozonac, pasca si drob, cei de la DGASPC Neamt ingerasi si obiecte decorative de gradina, cei de la Harlau, servete brodate si vaze imbracate in sfoara. Oaspetii de la DGASPC Vaslui au expus peretare si traistute din bumbac, cei de la DGASPC Botosani minunate picturi pe sticla, vârstnicii de la Hârja, icoane si lumânari, iar cei din Rachitoasa au adus “oua adevarate”, de rata si gasca, pictate, dar si o closca cu rochita in carouri.

In fine, nu pot sa nu amintesc doua foarte frumoase standuri. E vorba de cel al centrului “Speranta”, cu pungute crosetate, traistute tricotate, “Vasile si Marioara”, de asemenea, realizati din croset, si cel al atelierului de creatie “Cutezatorii”, care a prezentat bijuterii hand made din pietre semipretioase: jad, coral, agate, hematite, turmaline si multe altele.
In timp ce vizitatorii admirau exponatele, actorii “Teatrului din Clopotnita” ii amuzau, iar copiii pictau ouale uriase, asezate in centrul piatetei. Cu alte cuvinte, toti se distrau de minune.

Editia a IX-a a Târgului “Cel mai frumos ou de Paste” s-a bucurat de participarea a cinci centre de copii si 12 de adulti din cadrul DGASPC Bacau, a 13 organizatii din judetul Bacau si a sase DGASPC din Moldova. La festivitatea de incheiere, toti artistii au primit diplome de participare, laude si indelungi aplauze.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ