19 aprilie 2024
MagazinCel mai bun film al anului: Spotlight. Cei mai buni actori în...

Cel mai bun film al anului: Spotlight. Cei mai buni actori în roluri principale: Brie Larson și Leonardo DiCaprio

Pelicula ”Spotlight”, în regia lui Tom MacCarthy, a obținut premiul Oscar pentru ”Cel mai bun film al anului”, iar distincțiile pentru “Cea mai bună actriță în rol principal” și pentru “Cel mai bun actor în rol principal” au fost câștigate de marii favoriți, Brie Larson, respectiv Leonardo DiCaprio. Pelicula ”Son of Saul” (Ungaria), în care joacă și actorul român Levente Molnar, a primit premiul Oscar la categoria ”Cel mai bun film într-o limbă străină”.

Cel mai bun film al anului: Spotlight

Filmul, în regia lui Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal ce a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică.



Acest film a fost recompensat și cu Oscarul pentru scenariu original și a mai fost nominalizat la patru premii — cel mai bun actor în rol secundar pentru Mark Ruffalo, cea mai bună actriță în rol secundar pentru Rachel McAdams, regie pentru Tom McCarthy și respectiv pentru montaj.

Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio (“The Revenant”)

Producția “The Revenant”, cu Leonardo DiCaprio și Tom Hardy în roluri principale, spune povestea inspirată din fapte reale a unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său.
Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu.

Acesta este primul premiu Oscar din cariera lui Leonardo DiCaprio, care a mai fost nominalizat de patru ori pentru rolurile din producțiile “What’s Eating Gilbert Grape” (1993), “The Aviator” (2004), “Blood Diamond” (2006) și “The Wolf of Wall Street” (2013).

Cea mai bună actriță în rol principal: Brie Larson (“Room”)

Filmul “Room”, în regia lui Lenny Abrahamson, după un scenariu de Emma Donoghue, vorbește despre evadare și luptă dar în primul rând despre relația dintre un băiat și mama sa.
Brie Larson se află la primul său premiu Oscar după prima nominalizare.

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu (“The Revenant”)

Producția “The Revenant”, cu Leonardo DiCaprio și Tom Hardy în roluri principale, spune povestea inspirată din fapte reale a unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu.

Alejandro Gonzales Inarritu a mai câștigat două premii Oscar la gala de anul trecut, pentru regie și scenariu original cu producția “Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)” și a fost nominalizat la categoria regie și cu producția “Babel” (2006).

Cea mai bună melodie originală: Writing’s on the Wall (“Spectre”)

În imagine: Jimmy Napes și Sam Smith primesc premiul pentru Cea mai bună melodie originală.

Cea mai bună coloană sonoră: “The Hateful Eight”

Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune: “Stutterer”

Cel mai bun film într-o limbă străină: “Son of Saul”

În mijlocul dramei desfășurate în 1944 la Auschwitz, un prizonier, ce este obligat să incinereze cadavrele celor ca el, încearcă să salveze corpul unui băiat pentru a fi înmormântat cum se cuvine.

Filmul “Son of Saul” este regizat de László Nemes, care a semnat și scenariul alături de Clara Royer.

Cel mai bun documentar de lungmetraj: “Amy”

Cel mai bun documentar de scurtmetraj: “A Girl in the River: The Price of Forgiveness”
În imagine: Jurnalista și realizatoarea de filme Sharmeen Obaid-Chinoy primește premiul pentru Cel mai bun documentar de scurtmetraj.

Cel mai bun actor în rol secundar: Mark Rylance (“Bridge of Spies”)

Regizorul Steven Spielberg prezintă în acest film un episod din Războiul Rece în care un avocat american, interpretat de Tom Hanks, este recrutat pentru a apăra în instanță un spion sovietic, interpretat de Mark Rylance și apoi ajută CIA să realizeze un schimb cu un pilot american capturat de sovietici.

Filmul este realizat după un scenariu de Matt Charman, Ethan Coen și Joel Coen.

Acesta este primul Oscar obținut de Rylance, care s-a aflat, de asemenea, la prima nominalizare.

Cel mai bun film de animație: “Inside Out”

Regizorii Pete Docter și Ronnie Del Carmen au realizat un film de animație despre emoțiile unei adolescente, Bucuria, Frica, Mânia, Dezgustul și Tristețea, care luptă împreună pentru a-i salva amintirile din copilărie.

Scenariul filmului de animație este semnat tot de Pete Docter și Ronnie Del Carmen, iar vocile personajelor sunt interpretate de Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black și Richard Kind.
În imagine: Pete Docter și Jonas Rivera primesc premiul pentru Cel mai bun film de animație.

Cel mai bun film de scurtmetraj de animație: “Bear Story”
În imagine: Pato Escala și Gabriel Osorio primesc premiul pentru Cel mai bun film de scurtmetraj de animație.

Cele mai bune efecte speciale: “Ex Machina”

Cel mai bun mixaj de sunet: “Mad Max: Fury Road”

Cel mai bun montaj de sunet: “Mad Max: Fury Road”

Cel mai bun montaj: “Mad Max: Fury Road”

Cea mai bună imagine: “The Revenant”

Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură: “Mad Max: Fury Road”

Cea mai bună regie artistică: “Mad Max: Fury Road”

Cele mai bune costume: “Mad Max: Fury Road”

Alicia Vikander este câștigătoarea premiului Oscar la categoria ”Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru interpretarea din ”The Danish Girl”.

Filmul prezintă o poveste de dragoste între două artiste daneze, Lili Elbe și Gerda Wegener. În regia lui Tom Hooper, filmul a fost realizat după un roman de David Ebershoff, iar scenariul adaptare este semnat de Lucinda Coxon.

Alături de Alicia Vikander în acest film poate fi urmărit și Eddie Redmayne.

Acesta este primul Oscar obținut de Alicia Vikander încă de la prima nominalizare.

Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun scenariu adaptat” a fost câștigat de Charles Randolph și Adam McKay pentru filmul “The Big Short”.

Filmul, în regia lui Adam McKay, vorbește despre patru actori importanți din lumea finanțelor care prevăd criza economică de la mijlocul anilor 2000 și se decid să atace băncile pentru lipsa lor de viziune și nu în ultimul rând pentru lăcomia bancherilor. Rolurile principale sunt interpretate de Christian Bale, Steve Carell și Ryan Gosling.

Ambii scenariști se află la primul lor premiu Oscar.

Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun scenariu original” a fost câștigat în acest an de Josh Singer și Tom McCarthy pentru filmul “Spotlight”.

Filmul, în regia lui Tom McCarthy și cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal ce a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică.

Aceasta a fost cea de-a doua nominalizare la Oscar pentru Tom McCarthy după cea primită pentru filmul “Up” (2009), în timp ce Josh Singer s-a aflat la prima nominalizare.

AGERPRES

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri