1 decembrie 2023
ActualitateCei 25 de copii botezați din Poiana Negustorului au ieșit de sub...

Cei 25 de copii botezați din Poiana Negustorului au ieșit de sub mir

Ieri, la biserica din Poiana Negustorului din comuna Blăgești, preotul Răzvan Simion a efectuat, după Sf. Liturghie, slujba specială a scosului de sub mir (băița) a celor 25 de copii care fuseseră creștinați, săptămâna trecută, într-o slujbă specială.

„Acasă la copilași era mai complicat de realizat asta. Nu au apă caldă, condiții… La biserică am încălzit apa, am asigurat totul.

A fost, din nou, foarte aglomerat, dar am rezolvat bine. La 40 de zile după botez, vom avea o slujbă specială de închinare a copiilor. Atunci, tuturor le vom înmâna și certificatele de botez” , ne-a spus preotul.Așa cum am prezentat într-o ediție anterioară, cei 25 de copii au fost botezați, marți, 21 noiembrie, de mai mulți oameni cu suflet, care s-au adunat în Poiana Negustorului pentru a participa la un botez de pomină, ca la începuturile creștinătății, un eveniment ce va rămâne în istoria meleagurilor, la care au luat parte întreaga comunitate, dar și un sobor de preoți condus de ÎPS Ioachim.

Deșteptarea a fost unul dintre nași, prin redactorii Florin Ștefănescu, Ioana Bour și Roxana Neagu, pentru finuțul Petru Vrânceanu, o minune de copil de numai 4 luni. Pentru Poiana Negustorului se mai pregătește un alt mare proiect: construirea unei case de prăznuire. În vară, se speră că și acest vis frumos va prinde contur.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri