Din această săptămână, toți ceferiștii vor avea program normal de lucru. Și asta după ce, timp de mai bine de trei luni, programul de lucru fusese redus de la cinci la patru zile pe săptămână. Măsura fusese determinată de pandemia de Covid – 19 care a diminuat semnificativ traficul pe calea ferată, majoritatea trenurilor fiind suspendate.

Cel mai mult au fost afectați angajații CFR Călători, fie că vorbim de conductor de tren, șef de tren sau șef manevră ori casier CF. Circa 12.500 dintre angajații CFR Călători au fost obligați să tragă pe dreapta, câte o zi pe săptămână, o măsură similară fiind luată și de CFR SA, compania care întreține calea ferată.

„Și la noi au fost în RTS mai ales angajații TESA – inginerul de stație, tehnicianul de stație, inspectorul de personal etc. Chiar și șefii de gară, e drept, o perioadă mai scurtă, sau directorii companiei.

Acum, toată lumea e la muncă, absolut toate trenurile de personal circulă normal”, a declarat Gheorghe Popoeag, șeful Gării Bacău. În această perioadă, cei care au fost nevoiți să stea forțat acasă au avut salariile reduse cu până la 25 la sută.


PUBLICITATE