Propunerea Primăriei pentru noile module comerciale din Parcul Cancicov

Intenția municipalității băcăuane de a uniformiza modulele comericale din Parcul Cancicov și de a schimba modul lor de amplasare a provocat un val de reacții pe rețelele sociale, mai ales după ce unii politicieni au tras semnale de alarmă că “se distruge parcul” și au chemat la salvarea acestuia.

Că de obicei, însă, n-a fost Volga, a fost bicicletă și nu i s-a dat, ci i s-a luat.

Proiectul elaborat de arhitectul-șef al municipiului prevede amplasarea unui număr de 35 de module comerciale pe aleile din parc, module a căror suprafață însumată este de 1337 mp, adică 0,5% din suprafața acestuia.

Numai că, spre deosebire de situația actuală, când modulele comerciale sunt amplasate doar pe aleea principală, proiectul prevede popularea întregului parc cu chioșcuri, polul de atracție urmând să fie creat lângă Fântână celor trei gratii pentru a decongestiona traficul și a mută interesul de pe aleea principala a parcului înspre alte zone.

Deasemenea, se propune mutarea utilajelor de agrement (mașinuțe, carusel, trenuleț, trambuline, tobogan gonflabil) într-o zona special amenajată, în partea de sud-vest a parcului. Această mutare va permite crearea unui spațiu cu echipamente specifice locurilor de joacă și o zona separată în care se poate creea noțiunea de parc de distracții ce va cuprinde aceste utilaje de agrement care se utilizează contra cost.