16 iulie 2024
ActualitateCe ofera prezidentiabilii tinerilor?

Ce ofera prezidentiabilii tinerilor?

Asociatiile “Romanian Youth Movement for Democracy” (RYMD) si “Un Zâmbet” au organizat, vineri, o actiune unica in judet: o masa rotunda privind “Proiectele candidatilor la alegerile prezidentiale pentru tinerii din România”.

Victor Ponta a fost reprezentat de Cosmin Necula, deputat PSD, Klaus Iohannis de Dragos Luchian, senator PNL, iar Monica Macovei de Mihai Platon. Organizatorii au pus intrebari, pentru fiecare raspuns fiind alocate trei minute.Prima s-a referit la solutii de reducere a somajului. Mihai Platon a spus ca pentru a crea locuri de munca e nevoie de bani, iar ca sa existe bani ar trebui sa nu exista coruptie, mita, instabilitate.

Dragos Luchian a afirmat ca “fara politici de dezvoltare si consolidare a unei clase de mijloc nu putem vorbi despre locuri de munca.” Undita, nu peste, dezvoltare economica, iar nu protectie sociala.

Cosmin Necula a afirmat ca “nu exista locuri de munca pentru tineri si locuri de munca pentru batrâni”, ci doar locuri de munca, insa “Guvernul poate facilita accesul tinerilor pe piata muncii.” Deoarece conditiile privind vechimea si experienta sunt restrictive, Necula a initiat o lege prin care voluntariatul sa fie considerat experienta profesionala.

Sa fim adaptati la cerere, a spus Necula, aratând ca sunt prea multi juristi, economisti etc., dar lipseste personalul tehnic. Alte aspecte dezbatute au vizat sprijinirea antreprenorilor tineri, prevenirea abandonului scolar, dezvoltarea profesionala.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri