Cu (multi) ani in urma, imi spunea un coleg, când se publica o ancheta, o nota critica, chiar si numai o stire intr-un ziar, care viza o persoana, o institutie, o anomalie din comunitate, primeai/vedeai o reactie: se lua rapid o masura, se forma o comisie, urmau demisii, sanctiuni, iar presa era instiintata, astfel ca si opinia publica afla intr-un timp scurt, uneori a doua zi, despre ce s-a intâmplat, vinovatii etc.

Alteori urmau drepturi la replica, procese prin tribunale, iar adevarul era stabilit in granitele firesti. Repet, era o reactie. Ce timpuri! Acum, poti sa scrii pagini, ziare intregi, ca-i doare la basca pe cei implicati. Pur si simplu nu dau doi bani pe opinia publica, pe responsabilitate in fata electoratului, ca despre el este vorba, un ziarist nu scrie pentru el, pentru arhiva ziarului. El este o voce.

De ani si ani consemnam, cerem informatii, publicam opinii ale oamenilor cu privire la necesitatea unei “unde verzi” pe strazile principale ale orasului. Nu mai amintesc aici argumentele (le gasiti in pag. 2), care stau la baza unei asemenea investitii. Primaria nu si nu: ba nu sunt bani, ba nu a fost timp, ba ca ar trebui sa fie finalizata mai intâi centura orasului.

PUBLICITATE

Sa nu credeti ca aceste afirmatii apartin Primariei, nu, le-am aflat pe surse, deoarece nu am vazut o explicatie oficiala. Se zbat orgnizatiile civice, ong-urile, presa, iar…ursul merge. Adica, merge si asa! Sa mai spun ca zeci de orase au implementat acest sistem, cu beneficii pentru soferi, pentru siguranata circulatiei, pentru economie, domnilor din primarie? Nu mai scriu pe unde s-au dus, in ultimul an, sume importante de bani din visteria orasului; stiti mai bine.

Cu alti ani in urma s-au investit multe milioane de euro, unele europene, pentru amenajarea unui depozit, la standarde europene, pentru deseuri. S-a taiat panglica in 2011, insa, nici astazi, “groapa” nu este preluata de societatea care a câstigat licitatia pentru administrare. Presa a scris, a semnalat ca ceva nu este in regula, insa…nimic. Depozitul are mai multe hibe, descoperite de societatea câstigatoare, imputate, se afirma, Primariei Bacau, care a administrat prost depozitul, fiind acum nevoie de alti bani pentru remedierea lor, de aceea te intrebi: ce functioneaza bine in acest oras?

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Dar pentru lipsa de reactie presa nu are nici o vina? De-a lungul timpului au aparut si disparut trusturi pentru ca erau arondate politic si se supara cate un mic sponsor mafiot.
    Personal cred ca cetateanul activ din urma cu cativa ani a disparut cand si-a dat seama ca el intradevar nu conteaza. S-a jucat tot timpul cu usile inchise in administratia locala si presa doar i-a facut jocul.

LĂSAȚI UN MESAJ