4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Ce locuri de muncă sunt disponibile

.

HomeActualitateCe locuri de muncă sunt disponibile

În timp ce multe persoane se plâng că nu au unde să se angajeze, în județul Bacău continuă să rămână neocupate lună de lună aproape 2.000 locuri de muncă în peste 160 de meserii. Mai exact, în momentul de față, sunt disponibile 1.891 posturi, cele mai multe fiind pentru persoane calificate profesional.

Evident că marea majoritate, respectiv 1.428 posturi libere, sunt în evidența Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă a municipiului Bacău. Alte 417 joburi sunt în municipiul Onești și localitățile limitrofe acestuia, 33 în Tîrgu Ocna și 13 în Comănești. Cele mai multe posibilități de angajare sunt în sfera serviciilor, în confecțiile de îmbrăcămite și încălțăminte, construcțiile civile și alte domenii.În ceea ce privește condițiile de pregătire profesională, sunt disponibile și 300 posturi pentru muncitori necalificați (200-Bacău și 100-Onești) în construcții, confecțiile de îmbrăcăminte, la ambalare, la asamblarea și montarea pieselor etc. La polul opus, sunt destule oferte de muncă și pentru persoanele cu studii superioare (aproape 50).

Sunt libere posturi pentru inginer: automatist (2-Onești), constructor (2-Onești), textilist (4-Onești și 2-Bacău), mecanic (1-Onești), instalator gaze (1-Bacău), cercetare în proiectarea mobilei (1), electronist (12), electrician (2), tricotaje-confecții (4), producție (2), în realizarea, întreținerea și dezvoltarea aplicațiilor web (1), dar și pentru economist (3), bioinginer medical (1), asistent social (1) și asistent medical cu studii superioare (2). Dar marea majoritate a posturilor vacante sunt pentru persoane care au o calificare în urma absolvirii unui liceu ori a unei școli profesionale sau de arte și meserii.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri