Același cântec, același dans. Și, evident, același deznodământ. Miercuri seara, în etapa a 21-a, CSM Bacău a fost învinsă acasă cu Dunărea Călărași cu 31- 27 (14-13), în etapa a 21-a din Liga Zimbrilor. Un eșec previzibil, dar nu mai puțin dureros în condițiile în care echipa băcăuană a pierdut toate cele șapte partide campionat disputate în 2019.

Contra-performanța țintuiește formația lui Eden Hairi pe penultima poziție a clasamentului (la două puncte în spatele Sucevei și la cinci de CSM Făgăraș, gruparea de pe locul 11) și ridică o sumedenie de întrebări în privința viitorului echipei. Începând cu clasicul: ce-i de făcut? Până să găsim răspunsurile, miercuri seara i-am regăsit pe ex-băcăuanii Vl. Rusu, Hanțaru, Dumitriu, Broască, G. Bujor, Vartic și Dospinescu.

Din păcate, i-am regăsit în postura de adversari. Cu ei în echipă, Dunărea Călărași a obținut a 13-a victorie stagională, egalând-o la puncte pe ocupanta locului 4, campioana Dinamo București. „CSMeii” (fără Serhel, aflat în tribună, din cauza unei accidentări și cu Sadovyi, „rupt” de adversari) nu au făcut neapărat un meci rău în această rundă cu numărul 21. Au început încrezători, cu golurile lui Gal, s-au bătut, au ținut aproape de adversar și au intrat la pauză cu un deficit remontabil, de un singur gol: 13-14. Numai că, o dată în plus, s-au îngrămădit greșelile de tot felul. Tactice și tehnice.

Poarta, schimbările, precizia paselor și a șuturilor (și lista poate continua) au condiționat și de această dată atât jocul și rezultatul. La polul opus, să notăm forma bună a lui Drăgan și determinarea manifestată de întreaga echipă. Prea puțin. Pentru CSM Bacău urmează o deplasare marți, la Baia Mare, contra Minaurului și un meci acasă, vinerea viitoare, cu lidera Dobrogea Sud.

CSM Bacău: Freiwald, Tamaș, Crăciunescu – Drăgan 7 goluri, M. Cotinghiu 4, Gal 4, Sadovyi 3, Tărîță 3, G. Cotinghiu 3, Juverdianu 1, Maksimov 1, Paunică 1, Bologa, Păunescu, Tudorancea. Antrenor: Eden Hairi.

Dunărea Călărași: Șelaru, Rusu, G. Bujor 7, Hanțaru 6, Radojkovic 5, Dospinescu 4, Pejovic 3, Soare 2, Dumitriu 2, Vartic 1, Fotache 1, Broască, Gurkovsky. Antrenor: Serhyi Bebeshko.

Celelalte rezultate: Potaissa Turda – Steaua 27-34, CSM București – Dinamo 24-23, Univ. Cluj – Minaur 25-27, CSU din Suceava – Poli Timișoara 25-33, CSM Făgăraș – Steaua 24-30, CSM Focșani – HC Buzău 29-24.