14 octombrie 2024

Ce faci, ești bine?

Îmi amintesc că, în vremurile în care mergeam cu toată inima și cu toată încrederea dintr-un loc în altul, s-a întâmplat să mă întâlnesc cu persoane importante cu care ulterior am încheiat frumoase prietenii. Acum mă încearcă un sentiment permanent de nesiguranță când ies în lume, deși sunt conștient că el nu corespunde unui nivel ridicat de pericol. Sunt în alertă față de oricine se apropie prea mult de mine, dacă nu poartă mască îmi este teamă, dacă poartă mască la fel, mă întreb cine ar putea fi, nu-l disting doar după privire. Uff, este tare greu! Cred că pot fi oricând o victimă… Sunt supervigilent în legătură cu orice se întâmplă în jurul meu și care ar putea să aibă cea mai mică legătură cu posibilitatea unei îmbolnăviri. Această grijă mă secătuiește de energie. Mereu sunt stresat și sunt convins că, dacă nu sunt suficient de atent, ceva rău urmează să mi se întâmple. Mereu aceeași situație, spune Florin dezamăgit. Ce l-ați sfătui pe Florin să facă pentru a-și ridica moralul? (imaginați-vă că este cel mai bun prieten al dumneavoastră). Avem o singură posibilitate și anume să acordăm atenție tuturor măsurilor de prevenție, luându-le în serios. Trebuie să le abordăm cu doza justă de preocupare: nici prea multă, nici prea puțină, învățând să avem încredere, să fim optimiști!

Optimismul și fericirea fac casă bună din multe motive… Optimismul clarifică momentele bune ale vieții, deoarece este vorba despre rolul emoțiilor pozitive. Cu cât dispoziția unei persoane este mai pozitivă, cu atât ea se va arăta mai receptivă la mesajele legate de sănătatea și fericirea ei. Așadar, care sunt lucrurile de care te-ai plâns în ultima vreme? În toată această vâltoare, trebuie cât mai curând să-ți regăsești locul. Este cu siguranță mult mai bine decât să te plângi! Care este locul tău acum în această societate? Tu muncești acum, ai vreo preocupare? A nu munci înseamnă alterarea într-o anumită măsură a realității tale, nu mai ai niciun reper despre ceea ce faci, înseamnă pierderea echilibrului, a acestui stâlp de sine, care este munca ta. Practic înseamnă încetarea legăturii cu lumea. Cât a trecut? Îndeajuns zic eu, rămânem prea mult timp în regimul de urgență! Munca permite crearea de legături sociale și de comunicare, folosirea capacităților intelectuale și comportamentale. Munca ne oferă stabilitate emoțională, siguranță financiară și, nu în ultimul rând, împlinire sufletească. Va trebui să te concentrezi, să fii adeptul progresului, nu al regresului! „Pot să fac o treabă mai bună, această încurajare funcționează ca prin minune. Asociază-te cu oameni care te pot ajuta să ai idei noi, să găsești noi modalități de a-ți reinventa munca. Lucrurile se vor îmbunătăți cu siguranță, norocul tău se va schimba și numeroasele lipsuri se vor transforma în abundență sufletească. Pornește doar și apoi mintea se va mobiliza astfel încât întreaga viață își va relua cursul firesc. Până aici totul este clar. Optimismul ce izvorăște din mine îmi oferă posibilitatea să o iau de la capăt. Nu știu cum îți privești tu munca de zi cu zi, poate că îți place ceea ce faci sau poate că nu. Însă ar trebui să-ți vezi de treaba ta! Prin autodisciplină poți să-ți cultivi obiceiuri și practici ce te fac cel mai bun pentru postul respectiv. Performanța este a celui ce execută cu pasiune munca. Domnul te-a lăsat pe Pământ să-ți trăiești viața așa cum îți dorești, cu multă pasiune. Să muncești cu pasiune și din pasiune. Tot ce facem în viață cu credință este bun, asta înseamnă să-ți atingi la maximum potențialul și să duci o viață împlinită. Există întotdeauna un destin tăcut care lucrează, există întotdeauna o șansă de succes în toate, indiferent de părerile noastre personale.



Florin, ca mulți alții, este pe deplin capabil să fie responsabil, demonstrând acest lucru prin alegerea pe care a făcut-o. Munca pe care o face este în general de bună calitate și cu siguranță va face multe lucruri valoroase în viitor. Este conștient de punctele lui forte: este optimist, muncitor și întotdeauna răbdător. Se spune că nimic nu este imposibil… Așa s-a născut întrebarea care se pune în mod firesc atunci când dorim să contribuim la progresul unui om aflat într-o situație de criză: Ce faci, te pot ajuta cu ceva?

Carmen Barcan, terapeut



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img