Dupa ancheta publicata ieri in cotidianul nostru, autoritatile locale sunt decise sa afle cine este responsabil de faptul ca niste bunuri de inventar, nu o tabla sau o banca, ci cladiri in toata regula au disparut din patrimoniul colegiului bacauan.

Nu stiu autoritatile cine a furat bucata cu bucata pâna n-a mai ramas nimic din cladirile fostelor ateliere de la Colegiul Saligny, dar, daca ar depune un efort ar afla. Mai multi oameni care lucreaza in zona autogarii ne-au povestit cum au disparut bunurile din cladire.

„Au luat-o sistematic, de la fier. S-au carat caramizile si tabla incet-incet, in fiecare zi. Ne uitam si ne miram. Adica, ei curatau caramizile acolo, pe loc, faceau treaba ca la serviciu.

PUBLICITATE

Venea apoi o masina si incarca”, au povestit oamenii. Asadar, furtul n-a fost peste noapte, ci s-a facut chiar sub nasul autoritatilor. Abia acum când cladirile au disparut de tot a devenit o problema. „Vom face o comisie formata din reprezentanti ai primariei, de la patrimoniu, departamentul juridic si cei de la Politia Locala sa vedem cine se face responsabil si ce solutii gasim”, a spus primarul Ilie Birzu.

De paza cladirilor este responsabila primaria, ca adminstrator, siguranta elevilor fiind asigurata prin parteneriate cu politistii si jandarmii sau prin contractarea unor firme private, daca parintii au bani si sunt de acord.

„Preocuparea noastra principala este vis-a-vis de siguranta unitatilor in care isi desfasoara activitatea elevii si profesorii, nu avem resurse pe care sa le angrenam in paza unor cladiri, care pe deasupra sunt si intr-o stare avansata de degradare”, a precizat purtatorul de cuvânt al Primariei, George Sacaleanu. Poate in urma anchetei vom afla cine si cum va fi tras la raspundere pentru acest prejudiciu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Praf in ochi ! Totul s-a facut cu buna stiinta. Astia aveau nevoie de teren, iar legal, nu-l puteau obtine.Nu comisia Primariei trebuie sa gaseasca “vinovatii”.Politia si Parchetul trebuie sa faca asta.
    Cautati-l pe cel interesat sa obtina terenul( vreun “dezvoltator”ceva) si apoi gasiti si autorii.

  2. Exact asta cred si eu, si cred ca printre complici sunt si nume din actuala administratie a orasului. Chiar nu este nici o camera in zona sa bata spre ruine?

  3. La fel s-a procedat si in Bucuresti cu cladirile asezate pe terenurile foarte ravnite de unii “baieti”.Si aceste cladiri din zona Autogarii au fost demolate bucata cu bucata in fiecare noapte,vara trecuta.Autoritatile stiu despre ce este vorba,dar vor sa ne prosteasca prefacandu-se ca nu stiu,nu au auzit .Cineva a luat terenul si,apoi il va vinde scump ,probabil unui lant de hypermarketuri.Simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ