Ce declară principalul denunţător din dosarul de corupţie al lui Ciubotaru şi Bădără

Cristian Cojocaru, fost avocat şi principalul denunţător în dosarul de corupţie în care au fost trimişi în judecată fostul deputat Lucian Ciubotaru şi Marcel Bădără, fostul şef al Medicinei Legale din Bacău, şi-a menţinut denunţul în faţa judecătorului de la Tribunal.

Lucian Ciubotaru este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, iar Marcel Bădără, de trafic de influenţă. Denunţător este fostul avocat Cristian Cojocaru, condamnat la rândul lui pentru fapte de corupţie într-un alt dosar şi care a reuşit să-şi reducă din pedeapsă cu acest denunţ.Procurorii DNA susţin că Lucian Ciubotaru ar fi fost de acord cu propunerea avocatului de a vorbi cu medicul Marcel Bădără pentru modificarea valorilor alcoolemiei în cazul unui şofer prins băut la volan.

Ciubotaru a fost acuzat că ar fi pretins 1.000 de euro avocatului Cristian Cojocaru, pentru a-l ajuta pe şofer. Conform procurorilor, deputatul i-ar fi dat 4.500 de lei lui Marcel Bădără, sumă care urma să ajungă la două angajate ale Serviciului de Medicină Legală din Bacău.

Fostul deputat a negat în instanţă acuzaţiile, arătând că discuţia înregistrată de avocatul Cristian Cojocaru a fost interpretată greşit.

Nevinovat s-a declarat şi Marcel Bădără care susţine că nu a pretins şi nu a primit bani de la Ciubotaru. Mai mult decât atât, Bădără a declarat că este aproape imposibil să modifici rezultatele unui buletin de analiză.

„Mi-a spus că se poate rezolva…, doar că acest serviciu ar costa 1.000 euro”

Cristian Cojocaru a declarat în instanţă că, la mijlocul lunii februarie 2015, a fost contactat de B.I. care i-a spus că a fost oprit, cu o seară înainte, de către un echipaj de poliţie şi a fost testat cu aparatul etilotest, îmbibaţia alcoolică ieşind la acel moment 0,5 în aerul expirat.

În sânge, i-a explicat avocatul, i-ar fi ieşit peste 0,8 şi ar fi fost infracţiune.

„La acea discuţie m-a întrebat doar dacă ştiu pe cineva la Serviciul de medicină legală şi i-am zis că nu, dar că pot să mă interesez”, spune Cojocaru. Acesta şi-a amintit mai târziu, aflat la sediul PNL, că Ciubotaru îl cunoaşte pe Bădără.

„În acest context, i-am explicat domnului Ciubotaru pe scurt situaţia lui B.I. şi l-am întrebat dacă poate să ia legătura cu dl. Bădără dacă poate să facă ceva în acest sens. Mi-a spus că l-a sunat pe dl. Bădără de faţă cu mine, l-a chemat la sediul partidului, dl. Bădără a venit cam după 30 de minute şi i-am dat dl. Ciubotaru un bileţel cu numele B.I. şi concentraţia alcoolică şi data la care a fost oprit în trafic.

Dl. Ciubotaru a ieşit afară să se întâlnească cu dl. Bădără, eu rămânând în sediul partidului. După aproximativ 5 minute, s-a reîntors dl. Ciubotaru, am avut o discuţie pe hol, între camere, mi-a relatat că venise deja proba de la spital, că într-adevăr la acea concentraţie din aerul expirat, concentraţia în sânge ar fi ieşit mult peste 0,8 la mie şi că se poate rezolva în sensul ca această concentraţie să iasă sub 0,8 la mie, doar că acest serviciu ar costa 1.000 euro”, a explicat denunţătorul.

Fostul avocat a mai declarat că s-a întâlnit cu B.I. care a fost de acord cu suma cerută şi i-a predat 4.500 lei.

„M-am întors la sediul partidului cu suma de bani, dl. Ciubotaru a venit mai repede, i-am predat suma de bani şi l-a sunat pe dl. Bădără de faţă cu mine, spunându-i că e O.K. (….) Dl. Ciubotaru a spus că se va întâlni cu dl. Bădără pentru a rezolva problema”, a declarat Cojocaru.

Acesta recunoaşte că, ulterior, a mers la sediul DNA unde a dat o declaraţie: „Nu mai reţin cum m-am întâlnit cu B., luând legătura telefonic în prealabil, şi ne-am deplasat împreună la sediul DNA. Prima dată am formulat un denunţ, care era mai scurt, şi declaraţia am dat-o după întrevederea cu dl. Ciubotaru. În baza denunţurilor formulate, mi s-a pus un microfon şi m-am deplasat la sediul PNL pentru a avea discuţia cu dl. Ciubotaru pe tema cazului. (…) Am discutat, mi-a relatat că s-a întâlnit cu dl. Bădără, că i-a predat suma de bani şi că lucrurile sunt în regulă.”

Cojocaru a mai declarat că s-a dus la DNA din proprie iniţiativă.

Şoferul prins băut, B.I., a recunoscut, în instanţă, că l-a rugat pe Cristian Cojocaru să îl ajute şi că a aflat de la acesta că „tariful” este de 1.000 de euro, bani pe care a fost de acord să-i dea. Apoi a fost contactat de un ofiţer şi chemat la DNA unde a făcut un denunţ pe care şi-l menţine. Următorul termen în acest dosar este pe 21 septembrie.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE