4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Ce cred băcăuanii despre avaria care a lăsat orașul fără apă

.

HomeActualitateCe cred băcăuanii despre avaria care a lăsat orașul fără apă

La vestitul izvor de pe strada Chimiei este coadă. Locatarii blocurilor din zonă veneau să-și încarce gălețile și bidoanele cu apă. I-am întrebat pe câțiva dintre ei ce părere au despre noua avarie la conducta de apă.

Crenguța Diaconu: Am aflat de dimineață. Păcat că nu ne-a anunțat nimeni. Eu duc apă pentru niște bătrâni. Săracii nu pot veni singuri să-și ia. Am venit de mai multe ori. Poate așa să îi mai ajutăm. Ne dă ocazia Dumnezeu să ne mântuim. Eu stau acum în Aviatori dar ei stau la gară, foști vecini. Ne-am înțeles foart bine. M-au jutat foarte mult și îi respect ca și pe părinții mei. Mă duc acum la ei cu mașina să le mai fac și niște cumpărături. Aici la izvor apa este bună de băut. La gară nu prea au de unde lua.Alexandru Imbrea: Am aflat mai târziu de avarie. M-a anunțat vecinul după ce a dus copilul la grădiniță. Apa nu s-a mai oprit demult. E bine că s-a mai pus o țeavă aici. Debitul e destul de mare. E vechi izvorul. Ca să nu mai fie probleme ar trebui schimbate toate conductele. Și la blocurile de aici. Toate sunt vechi. N-am găsit mai multe bidoane. Soția le-a aruncat. Trebuie să mai fac un drum.

Luminița: Am venit cu o găleată. Dacă nu avem rezerve? Am mai fost odată. Am sperat că se va da drumul la apă. Acuma, cine știe cât va ține? Avem centrală dar nu poți să mai faci baie la fel dacă se consumă apa din cazan. Două-trei zile suferim așa. Suntem căliți de pe timpul lui Ceașcă, doar nu suntem de azi de mâine! Ceașcă ne-a călit și ăștia își bat joc de noi cu facturile. Stau la etajul doi. E mai rău pentru cei bătrâni, pentru cei bolnavi. Avem noroc de izvorul ăsta, cine l-o fi făcut, altfel era vai și amar de noi.

Gheorghe Alexa: Am 84 de ani! Câtă apă am cărat de aici! Acum am umplut un bidon. Mă ajută și nevasta cu unul. Facem mișcare. De nevoie. Ca la bătrânețe, în cârjă. Avariile se întâmplă. Noi consumăm puțin. Izvorul ăsta e demult. Dinainte de Ceaușescu. Nu se construiseră blocurile. Erau case aici. L-au amenajat prin ’70. Lucram eu în Prefabricate pe atunci. E bun că nu seacă nici vara. La o nevoie, suntem obișnuiți cu statul la coadă, da ai de unde lua.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri