21 iunie 2024
ActualitateCe a găsit Poliția locală pe terenul Primăriei?

Ce a găsit Poliția locală pe terenul Primăriei?

În urmă cu două săptămâni, viceprimarul Constantin Scripăț solicita declanșarea unei anchete care să determine cine folosește circa 40 de hectare deținute de municipalitatea băcăuană în partea de vest a orașului. Poliția locală a primit sarcina să se ocupe de această anchetă, viceprimarul Scripăț acuzând că terenul este cultivat ilegal cu porumb și folosit drept aerodrom.

Ancheta realizată de Poliția locală a descoperit că există o anexă gospodărească ridicată pe terenul municipalității, care într-o parte avea o suprafață de teren delimitată cu balize ancorate la sol. În momentul în care au sosit polițiștii, nu era nimeni în zonă, însă, la următoarea lor vizită, balizele dispăruseră. Tot acolo s-au descoperit și mai multe suprafețe cultivate cu porumb și lucernă, pe terenuri care, teoretic, sunt în proprietatea Primăriei Bacău.Polițiștii au mai găsit și o stână împrejmuită cu un gard de lemn, în partea sudică a cimitirului Sărata II. Proprietarul stânei, un cetățean din comuna Sărata, a recunoscut că nu deține nici un fel de act de amplasare a construcțiilor și de folosire a terenului și s-a angajat să demoleze totul și să aducă terenul la starea inițială, lucru care a și fost constatat de polițiști, câteva zile mai târziu. Polițiștii au mai constatat că pe o parte din terenul municipalității se află culturi de porumb, fără a se ști, încă, cine a făcut însămânțarea.

O surpriză i-a întâmpinat pe polițiști chiar în fața intrării în cimitirul Sărata II. Conform raportului Poliției locale, aici au fost găsite trei construcții care aparțin Asociației Creștine de Caritate și Ajutor OVIDENIA. Reprezentantul asociației s-a prezentat cu documentele la sediul Poliției locale, unde s-a constatat că, deși există o hotărâre de consiliu care atribuie 5.000 de metri pătrați ONG-ului, un certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu social și un Plan de Urbanism Zonal aprobat de Consiliul local, cele trei construcții nu sunt autorizate.

„În urma analizării documentelor primite și a celor prezentate de către proprietarii imobilelor, se vor face verificări la fața locului solicitând și sprijinul Compartimentului Cadastru și al Compartimentului Administrare și Inventariere Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Bacău și se vor lua măsuri în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se specifică în finalul raportului Poliției locale.

Viceprimarul Constantin Scripăț, însă, se arată nemulțumit de acest raport, despre care spune că e sub orice critică și lipsit de profesionalism. „Acolo există o stână cu 800 de oi iar pentru acea stână cineva ia subvenție. Pentru subvenție e necesar un contract pentru pășune, am verificat și nu exista așa ceva”, a declarat viceprimarul Constantin Scripăț pentru Deșteptarea. Viceprimarul este convins că va urma o ancheta mult mai amănunțită prejudiciul adus municipalității fiind considerabil.

„Cineva a profitat din plin în ultimii 10 ani de cele 42 de hectare ale Primăriei. Acum s-a încercat ștergerea urmelor: s-a desființat stâna, s-au luat balizele de la aerodrom, s-a trecut la recoltarea porumbului. De asta le-am spus celor de la Poliția locală să acționeze repede. Eu am făcut demersuri în altă zonă, pentru că situația nu poate rămâne așa.”
Constantin Scripăț,
viceprimarul municipiului Bacăuspot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img