Doru Kalmuski, unul dintre cei mai importanti scriitori bacauani, membru al Uniunii Scriitorilor, autor a peste 15 volume de proza, cenzurat inainte de 1990 de politrucii culturali, a initiat un protest inedit si radical: lansarea prin incinerare a intregii editii a ultimului volum tiparit “Conspiratia iudaica”, in fata primei biblioteci din Bacau, vizavi de Hotelul Decebal.

Aceasta intentie se constituie într-un protest la adresa transformarii de catre justitie, a cartii în obiect de troc penal.

Echivalarea în perioade de clementa judiciara în schimbul prezentarii unor asa zise lucrari stiintifice discrediteaza deopotriva cercetarea stiintifica, fenomenul literar cât si rostul justitiei însesi, scrie Kalmuski in comunicatul remis presei (Desteptarea, 17-19 aprilie).

PUBLICITATE

El mai trage un semnal de alarma împoriva unei aberatii care face din penitenta o masina de produs impostura si din puscariasi cercetatori si scriitori.
Doru Kalmuski a facut toate demersurile necesare, conform legii, la Primarie, Pompieri si Politie, pentru a i aproba desfasurarea protestului.

Prin adresa nr. 25.956/23.04 2015, Primaria Bacau da urmatorul raspuns solicitantului:

“Urmare a adresei dvs. inregistrata la institutia noastra cu numarul de mai sus, va comunicam ca in cadrul Comisiei de avizare a manifestatiilor publice, constituita confrom Legii 60/1991 si Legii 31/2004, s-a luat in discutie cererea dvs si, având in vedere prevederilor Legii 60/1991, faptul ca latimea trotuarului de lânga locatia solicitata este insuficienta pentru a permite circulatia pietonala, precum si stationarea permanenta lânga trotuar a autoturismelor in regim de taxi a avizat favorabil ca desfasurarea activitatii de protest sa aiba loc in ziua de27 aprilie 2015, ora 18,00, fara utilizarea unei surse de foc (s.n), locatia: trotuarul din fata Palatului Administrativ din Piata Tricolorului Bacau, in ziua de 27 aprilie 2015, ora 18,00.”

Semneaza, viceprimar Vasile Tescaru

Contactat de un reporter al ziarului nostru, scriitorul Doru Kalmuski a declarat ca este nemultumit de raspunsul Primariei Bacau, nu intelege cu se poate incinera o carte, mai multe carti, fara o sursa de foc, si este in cautarea unei alte solutii, a unei alte locatii, stabilind o alta zi, pentru a-si duce intentia pâna la capat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ