Decât să mă zbârlesc la scenetele politice din România, unde liderii politici nu mai au nici măcar bunul simț să-și ascundă sforile cu care sunt mânuiti, mă uit de o bucata de vreme la un turcalet care face ghidușii în bucătărie.

Dar ghidușii din alea mari, că nu se încurcă el cu un pui de găină sau vreun curcan, la el ori e oaia întreaga băgata la cuptor, ori ditamai pulpa de vacă spânzurată deasupra jarului. Iar când aruncă pe masă cazanul cu pilaf si clădește ditamai castelul, sar în sus farfuriile cu ardei copți, humus și sosuri numai bune să întinzi lipia prin ele.

Dacă înca nu l-ati recunoscut până acum, e vorba de Burak Özdemir, cunoscut și sub numele de “cznburak”, așa îl găsiți pe Facebook. Băietul are numai 25 de anișori, e turc cu rădăcini siriene și e celebru pe Youtube pentru zâmbetul său.

Pe unii îi deranjează că zâmbește mereu, și când pregătește bucatele să fiți siguri că nu-și schimbă mimica feței, mai ales că se uitma într-una în camera care-l filmează. S-au făcut miștouri de zâmbetul ăsta, s-au deschis discuții pe Internet iar, într-o zi, Burak Özdemir a publicat un clip în care nu doar ca nu mai zâmbea, dar mai avea și o figura tristă.

După ce s-a stins zumzetul, a întrebat daca e mai bine așa. Apoi a continuat sa publice clipuri zâmbind în continuare. Trebuie să-l vedeți pe ală cu oaia umpluta cu sarmale sau pe cel în care face o pâine mare umplută cu pilaf, înconjurata de pulpe de berbec și totul băgat sub o crusta de aluat. Multa lume e fascinata de burgerul imens pe care l-a taiat, apoi, cu o sabie, dar mie îmi place mai mult clipul în care pregătește sarmale și ardei umpluți și, împreună, în cazan, mai pune și niște pulpe de batal.

Sarmalele ca sarmalele, dar când apuca o pulpa de os și o scutura, cade carnea de pe ea. O nebunie, ce mai… Omul face spectacol și clipurile lui de pe Instagram au peste 6 milioane de vizualizări fiecare. Te deconectează și te conectează, în același timp, la o altă lume.


PUBLICITATE