2 martie 2024
ActualitateCățelușul șchiop: o poveste cu final aproape fericit

Cățelușul șchiop: o poveste cu final aproape fericit

 

Cățelul predat Serviciului de Gestionare Câini fără Stăpân de către o “salvatoare” din Bacău, care l-a predat după câteva zile hingherilor, a revenit în în adăpostul public.

Câinele fost cazat de săptămâna trecută la Clinica Sal Vet unde a primit tratament și a fost deparazitat și vaccinat.«Ceea ce am constatat noi în adăpost, a fost confirmat și de medicul Ștefan Lepădatu. Respectiv, afirmațiile doamnei din Bacău, așa zisa “salvatoare”, nu reflectă realitatea. Cățelul nu a fost lovit de mașină recent», afirmă Dinu Păncescu, șeful Serviciului de Gestionare Câini fără Stăpân din Primăria Bacău.

Fractura piciorului e veche, oasele fiind deja sudate (calus). Important e că la momentul actual starea generală a câinelui este bună. Stă în picioare, merge, mănâncă, chiar se sprijină pe piciorul fracturat.

«Am încercat să-i facem și radiografii dar nu am reușit. Pus pe masă, câinele a devenit foarte agitat, singura soluție pentru o radiografie fiind anestezia. Medicul Ștefan Lepădatu a considerat că nu se justifică să îl stresam și mai mult, calusul fiind evident. O intervenție chirurgicală nu ar fi rezolvat problema, fiind prea târziu», a mai povestit Dinu Păncescu.

Cățelul va rămâne în adăpost. Este cazat singur tocmai pentru ca recuperarea lui să nu fie afectată. Doamna din București, care a plătit tratamentul, și-a manifestat interesul să îl adopte.

«Fiind cea care a acoperit toate cheltuielile medicale, are prioritate la adopție. Așteptăm un răspuns clar. Mulțumim tuturor celor implicați, doamnei din București, ziarului “Deșteptarea” care a mediatizat cazul și medicului Ștefan Lepădatu», a mai spus Dinu Păncescu.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri