Intreaga luna aprilie va fi dedicata persoanelor cu autism, pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, sarbatorita sâmbata, 2 aprilie. In acest cadru, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si ONG-urile vor organiza excursii, campanii de informare si un mars in centrul Bacaului.

Totul va incepe pe 1 aprilie, când Centrul „Ghiocelul” al DGASPC, Centrul „Delfinul” al Asociatiei Betania, Scoala „Alecu Russo”, Scoala „Ion Creanga” si Centrul „Daniel” al ASCHN vor participa la iluminarea în albastru a Catedralei „Înaltarea Domnului”. Pe 4 aprilie va avea loc o excursie de socializare la Piatra Neamt pentru 50 de beneficiari si insotitori, organizata in parteneriat cu Fundatia Romanian Angel Appeal. In saptamâna 11-15 aprilie va fi organizata o campanie de informare în 41 de localitati rurale, iar pe 21 aprilie va avea loc „Marsul Autismului”, cu plecare din Parcul Catedralei.

„In aceste activitati vor fi implicati specialistii Centrului de Servicii Sociale «Ghiocelul» din cadrul Compartimentului de Consiliere pentru persoane cu tulburari de spectru autist, ai Unitatilor Mobile de Interventie la Domiciliu si Serviciului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilitati, voluntari si beneficiari ai serviciilor noastre, copiii si parintii acestora”, a declarat Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt al DGASPC Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ