Bacaul fotbalistic a mai pierdut doua repere: Vasile Volmer, fundas in anii ’70 si Costica Stefanescu, antrenorul Selenei in 1992-’93.

Amândoi au jucat in defensiva. I-au despartit posturile- unul fundas lateral, celalalt libero- si anvergura carierei- unul truditor onest si modest, celalalt libero de faima internationala. I-a unit, in schimb, ziua mortii.

Si un trecut, relativ scurt, in epoci diferite, sub culorile fotbalistice ale Bacaului. Vasile -Rica Volmer si Costica Stefanescu au parasit aceasta lume intr-o zi de marti cu ceasuri rele. In amintire ramân, cu precadere, duminicile de etapa si miercurile de cupa europeana. Majoritatea bune.

PUBLICITATE

“N-am tras niciodata inapoi piciorul”

“N-am avut cine stie ce calitati tehnice, dar n-am tras niciodata inapoi piciorul. In plus, am avut sansa de a juca alaturi de generatia care in 1969- ’70 a ajuns pân in turul patru al Cupei Oraselor Târguri. Lânga ei, te simteai si tu fotbalist”.

Remarca are caracter de epitaf si a fost facuta de Rica Volmer in toamna lui 2010, atunci când FCM Bacau si-a aniversat 60 de ani de existenta. Rica a debutat la Dinamo Bacau in ’71 si s-a despartit de Sport Club dupa revenirea in A, in ’76. N-a parasit, in schimb, niciodata Bacaul. Niciodata pâna acum.

Trupa de soc cu Margasoiu si Coman

“Am jucat un an sau doi impreuna, eu fiind atunci spre finalul carierei. Rica era tare pe picioare”, isi aminteste fostul sau coechipier, Nicolae Vatafu. “Era genul de om crescut la munte. Când intra pe teren, n-avea mama, n-avea tata”, completeaza fostul presedinte bacauan, Corneliu Costinescu.

Volmer era tare pe teren, dar si in afara sa. Mai ales când… juca in nocturna! “Un baiat admirabil. Si el, si Margasoiu; cu ei faceam echipa când mergeam sa petrecem”, obisnuia sa povesteasca portarul nr. 1 al României in ’78, Narcis Coman.

Adus la Selena de Sechelariu

costica-stefanescuDaca Volmer a fost un functionar constiincios, Costica Stefanescu a fost ditamai “ministrul apararii”. La Bacau nu a sosit insa din postura de libero al nationalei si al Craiovei Maxima, ci din cea a tânarului antrenor care trebuia sa salveze Selena de la retrogradare.

“Dumitru Sechelariu l-a adus, in ’92. Era un antrenor cu potential, dovada ca ulterior a ajuns secundul lui Iordanescu la nationala. Din pacate, cu Stefanescu la timona, Selena a avut jocuri bune, dar nu si rezultate”, rememoreaza Costinescu. “Când a plecat de la Bacau, Costica Stefanescu avea lacrimi in ochi” marturiseste Gica Burleanu. Lacrimi curg si acum. Pe alti obraji.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ